Yourhosting reset wachtwoorden van klanten

19-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Yourhosting reset wachtwoorden van klanten

Wachtwoorden van e-mailaccounts van Youhosting-klanten zijn uit voorzorg gereset. Bij een inbraak op systemen van de hostingprovider zijn mogelijk onversleutelde inloggegevens van klanten buitgemaakt. De dader probeert het bedrijf te chanteren.

Youhosting bevestigt de aanval en mogelijke datadiefstal op zijn website. "Een onbevoegd persoon heeft mogelijk toegang verkregen tot inloggegevens van onze e-mailgebruikers. Meer over de toedracht lees je hier. In reactie op deze situatie hebben we bepaalde e-mailwachtwoorden gereset en is je e-mail daarom niet toegankelijk. Om weer toegang te krijgen tot je e-mail is het noodzakelijk een aantal stappen te volgen", schrijft Youhosting.

De aanval is afgelopen weekend ontdekt en het mogelijke datalek is door Youhosting gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het bedrijf zegt wachtwoorden onversleuteld op te slaan om 'bepaalde manieren voor inloggen van e-mailclients mogelijk te maken'. Yourhosting meldt dat veel klanten gebruik maken van oude protocollen. "Dat is ook de reden waarom we ervoor hebben gekozen dit zo te laten staan", aldus het bedrijf. Yourhosting meldt de ondersteuning voor oude protocollen waarvoor het onversleuteld opslaan van wachtwoorden nodig was te schrappen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security