Haagse ICT-kennispartner Legian zet vol in op consultancy

Dick Hoogendoorn en Marcel Paardekooper

19-02-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Haagse ICT-kennispartner Legian zet vol in op consultancy

Legian Consultancy & Network Services heeft de afgelopen jaren een succesvolle transformatie doorgemaakt van (alleen) detachering naar (steeds meer) consultancy. De adviezen gaan bovendien in toenemende mate over data- en informatiebeveiliging, waarmee de Haagse kennispartner is uitgegroeid tot een volwaardige trusted advisor voor het vakgebied ICT in de volle breedte.

Legian Consultancy & Network Services begon in 1996 met detachering in het vakgebied ICT-networking. Gaandeweg is Legian steeds meer consultancy gaan doen. De komende jaren wil het Haagse bureau zijn consultancytak net zo groot maken als de detacheringstak. Directeur Marcel Paardekooper wil dat Legian een volwaardige kennispartner wordt, een trusted advisor die adviseert over het hele ICT-verhaal en die bekend is in alle geledingen van de organisaties van zijn klanten. “Onze kracht zit in betrokkenheid en in persoonlijke relaties met onze (grootzakelijke) klanten. Als kennispartner willen we deze duurzame relaties bevestigen met het management van de klantorganisaties. We willen niet alleen het IT-management kennen, maar de hele klantorganisatie. En we willen dat de hele klantorganisatie ons kent.”

De adviezen van Legian gaan bovendien in toenemende mate over de beveiliging van ICT-infrastructuren. “Problemen met hacks of ransomware hebben bedrijven bewust gemaakt van het enorme belang van cybersecurity”, weet Paardekooper. “Cybersecurity zit steeds meer en steeds dieper in allerlei services. Dan is het niet gek dat ook consultancyorganisaties zoals wij in beeld komen, die aanvankelijk focusten op infrastructuren en netwerken. Klanten vragen steeds vaker om adviezen over beveiliging. Daarom erkennen wij meerdere disciplines, die steeds vaker verweven zijn met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan ICT-infrastructuur en -architectuur, en aan 'agile werken' samen met informatiebeveiliging. Daardoor wordt ons portfolio breder en kunnen wij integrale oplossingen aanbieden.”

Lees hier het hele interview met Legian

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Security