Red Bee Media sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

18-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Bee Media sluit zich aan bij Dutch Data Center Association

Red Bee Media, een wereldwijde aanbieder van mediadiensten, treedt toe tot de Dutch Data Center Association (DDA). Het Media Gateway-datacenter in Hilversum is eigendom van en wordt beheerd door Red Bee. Het datacenter vormt een belangrijke media hub in Nederland. Het bedrijf levert colocatie- en connectiviteitsdiensten en biedt tegelijkertijd toegang tot alle wereldwijde hubs van Red Bee en gerelateerde mediadienstenportfolio's. Het datacenter beschikt over verbindingen naar alle belangrijk datacenters in Europa. Omdat duurzaamheid hoog op de agenda staat, investeerde Red Bee onlangs in groene energie voor de Media Gateway.

"De samenwerking met de DDA geeft ons een geweldig platform om kennis en inzichten te delen met andere leden en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan de best practices in datacenterbeheer in Nederland", zegt Jeroen de Kort, hoofd Data Center Services bij Red Bee Media. "We zijn er trots op het nummer één mediahub datacenter in het land te beheren, met toegang tot onze wereldwijde services. Met ons DDA-deelnemerschap hopen we onze zichtbaarheid te vergroten en de kracht van ons aanbod te laten zien."

Verduurzamen

Red Bee Media is voortdurend bezig met het verduurzamen van de datacenteractiviteiten. Het bedrijf gebruikte sinds kort groene energie om de Media Gateway van stroom te voorzien. De DDA onderstreept het belang van dit soort duurzame initiatieven en zet zich in voor het continu vergroten van duurzaamheid en energie-efficiëntie in de hele datacenterindustrie.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA: “We zijn erg enthousiast dat we Red Bee Media mogen verwelkomen als deelnemer van de Dutch Data Center Association. Het recente nieuws dat Red Bee haar datacenter volledig van groene energie voorziet, is een positieve ontwikkeling die wij breed aanmoedigen bij alle deelnemende datacenters. We ondersteunen graag innovatieve organisaties zoals Red Bee en hopen in de toekomst samen aan verdere duurzame doelstellingen te werken.”

De Red Bee Media Gateway in Hilversum beslaat 1400 m² en is een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven. Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld (inclusief Playout, MCR en distributie), alle grote datacenters in heel Europa en directe verbindingen met grote providers, telco's en ISP's en een groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio's en evenementenlocaties.

Terug naar nieuws overzicht