Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2020

Larry Ellison organiseert fundraiser voor Trump

Larry Ellison, oprichter van Oracle, organiseert in zijn woonplaats Rancho Mirage, Californië een fundraiser voor de Amerikaanse president Donald Trump. Deelnemers leggen naar verwachting per persoon bedragen tot 250.000 dollar neer voor onder meer een fotomoment, golfsessie en een ronde tafel discussie.

Dat meldt Recode. Ellison en Trump kennen een gezamenlijk tegenstander: Amazon-oprichter Jeff Bezos. Zo concurreert Oracle al jaren met het cloudaanbod van Amazon Web Services. Eerder richtte Oracle onder meer een groep op genaamd 'Free and Fair Markets Initiative', waarmee het Amazon aanviel. Ook streed Oracle eerder tegen het toewijzen van het lucratieve Amerikaanse defensie contract JEDI aan Amazon.

'Jeff Bozo' en 'Amazon Washington Post'

De Amerikaanse president is op zijn beurt al langer in een strijd verwikkeld met Bezos, die onder meer eigenaar is van de Washington Post. Zo noemde Trump Bezos in een tweet begin vorig jaar 'Jeff Bozo'. Ook sprak Trump over de 'Amazon Washington Post'. Recentelijk opende Amazon het vuur op Trump en riep de Amerikaanse president op te getuigen in een rechtszaak over het JEDI-contract. Amazon stapte naar de rechter nadat het JEDI-contract aan Microsoft werd toegewezen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de fundraiser verband houdt met de kritische houding van Trump ten opzichte Bezos. Zo is het niet de eerste keer dat Ellison geld ophaalt voor een Republikeinse presidentskandidaat. Ellison haalde in 2016 ook geld op voor Marco Rubio.