Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2020

Zyxel introduceert beheerde en onbeheerde Multi-Gigabit Switches

Zyxel introduceert beheerde en onbeheerde Multi-Gigabit Switches image

Zyxel, leverancier van AI- en cloud-gedreven thuis- en bedrijfsoplossingen, introduceert zijn multi-gigabit productportfolio. Het portfolio bestaat uit de XGS1210-12 een 12-Port Web-Managed Multi-Gigabit Switch, XGS1010-12 Unmanaged Switch met twee 2,5G-poorten en twee 10G SFP+ poorten. Deze producten zijn ontworpen om netwerksnelheidsknelpunten in netwerken thuis of in een klein kantoor te elimineren. Naarmate de adoptie van WiFi 6 technologie toeneemt, wordt het upgraden van netwerken om multi-gigabit prestaties te leveren van cruciaal belang om de snelheden te ondersteunen die door de nieuwe draadloze technologie worden geleverd.

De nieuwe, met twaalf poorten beheerde XGS1210-12 en onbeheerde XGS1010-12 Gigabit-switches zijn ontworpen voor prosumers in hun thuis- of kleine kantooromgevingen die snelle netwerksnelheden nodig hebben. Bijvoorbeeld voor bandbreedte-intensieve toepassingen zoals grafisch ontwerp, videoproductie/streaming en animatie, of voor het overbrengen van grote bestanden naar servers, NAS of andere apparaten. De poortsnelheden tot 10Gbps ondersteunen de volledige datadoorvoercapaciteit van de volgende generatie WiFi 6-apparaten en elimineren knelpunten in de verbinding tussen draadloze apparaten en het bekabelde netwerk.

Kenmerken en voordelen van de XGS1210-12 en XGS1010-12 Multi-gigabit-switches:

  • Elke switch is voorzien van acht Gigabit-poorten en twee 2,5 Gbps RJ-45 koperen poorten om een breed scala aan toepassingen en apparaten te ondersteunen. Twee 10Gbps SFP+-poorten zorgen voor een snelle uplink naar de backbone van het netwerk of leveren snelle verbindingen naar netwerkapparaten of werkstations.
  • Er kunnen verschillende prioriteiten worden toegewezen aan verschillende toepassingen, gebruikers of video-/spraak-/gegevensstromen. Zo zijn de beschikbaarheid van het netwerk en maximale prestaties voor kritieke toepassingen of personeel gegarandeerd.
  • Meerdere poorten op de XGS1210-12 kunnen worden gecombineerd om één enkel gegevenspad met hoge bandbreedte te realiseren. Dit levert hogere datasnelheden op voor de overdracht van grote bestanden en verbetert de betrouwbaarheid van de verbinding.
  • De switches zijn voorzien van een metalen behuizing die aan de muur kan worden bevestigd. Het ontwerp zonder ventilator zorgt verder voor een stille werking, thuis en in kleine kantooromgevingen. De onbeheerde XGS1010-12 is een plug-and-play-switch, terwijl de XGS1210-12 gebruikmaakt van een webgebaseerde grafische beheerinterface voor implementatie en beheer.

Knelpunten

"Naarmate de applicaties die door prosumers worden gebruikt complexer en geavanceerder worden, belasten ze de netwerkinfrastructuren thuis en in kleine bedrijfsomgevingen. Zo veroorzaken ze knelpunten in een voorheen heel geschikte gigabit-infrastructuur", aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux.

"Onze nieuwe beheerde en onbeheerde 10G-switches maken het snel, eenvoudig en betaalbaar om het bestaande netwerk naar 10G-snelheden te migreren. Door de bottlenecks in de netwerksnelheid te elimineren, worden de productiviteit op en de betrouwbaarheid van het netwerk aanzienlijk verhoogd. En dat is geen overbodige luxe nu WiFi 6 sterk in opkomst is.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024