Wereldwijde uitgaven voor smart cities nemen sterk toe

18-02-2020 | door: Redactie

Wereldwijde uitgaven voor smart cities nemen sterk toe

Een nieuwe voorspelling van de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Smart Cities Spending Guide toont aan dat de wereldwijde uitgaven voor slimme steden-initiatieven dit jaar bijna 124 miljard dollar zullen bedragen, een stijging van 18,9% ten opzichte van 2019. De de top 100 steden die in 2019 in slimme initiatieven investeren, vertegenwoordigden ongeveer 29% van de wereldwijde uitgaven, en hoewel de groei op de korte termijn bij de topuitgaven zal blijven, is de markt behoorlijk verspreid over middelgrote en kleine steden die in relatief kleine projecten investeren.

"Deze nieuwe release van IDC's Worldwide Smart Cities Spending Guide brengt verdere uitbreiding van onze voorspellingen in slimme ecosystemen met de toevoeging van slimme poorten naast slimme stadions en campus," zei Serena Da Rold , programmamanager in de Customer Insights & Analysis- groep van IDC . "De uitgavengids biedt ook uitgavegegevens voor meer dan 200 steden en laat zien dat minder dan 80 steden meer dan 100 miljoen dollar per jaar investeren. Tegelijkertijd ligt ongeveer 70% van de kans in steden die 1 miljoen dollar of minder per uitgeven. Er is een geweldige kans voor aanbieders van slimme stadsoplossingen die de ervaring van grotere projecten kunnen benutten om betaalbare slimme initiatieven voor kleine en middelgrote steden aan te bieden."

In 2019 vertegenwoordigden use cases met betrekking tot veerkrachtige energie en infrastructuur meer dan een derde van de kans, voornamelijk gedreven door slimme netten. Datagestuurde openbare veiligheid en intelligent transport vertegenwoordigden respectievelijk ongeveer 18% en 14% van de totale uitgaven.

Kijkend naar de grootste use cases, trekken slimme netwerken (elektriciteit en gas gecombineerd) nog steeds het grootste deel van de investeringen aan, hoewel hun relatieve belang in de loop van de tijd zal afnemen naarmate de markt rijpt en andere use cases mainstream worden. Vaste visuele bewaking, geavanceerd openbaar vervoer, intelligent verkeersmanagement en verbonden backoffice volgen, en deze vijf use cases samen vertegenwoordigen momenteel meer dan de helft van de kans. De use cases die de snelste uitgavengroei zullen zien gedurende de vijfjaarsprognose zijn voertuig-naar-alles (V2X) connectiviteit, digitale twin en officiele wearables.

Singapore blijft de topinvesteerder in slimme steden-initiatieven. Tokyo wordt de tweede grootste uitgever in 2020, aangedreven door investeringen voor de Olympische Zomerspelen, gevolgd door New York City en Londen. Deze vier steden zullen elk in 2020 smart city-uitgaven zien van meer dan 1 miljard dollar.

Op regionale basis zullen de Verenigde Staten, West-Europa en China gedurende de hele voorspelling meer dan 70% van de uitgaven aan slimme steden vertegenwoordigen. Latijns-Amerika en Japan zullen in 2020 de snelste groei van de uitgaven voor slimme steden ervaren.

"Regionale en gemeentelijke overheden werken hard om gelijke tred te houden met technologische vooruitgang en te profiteren van nieuwe kansen in de context van risicobeheer, publieke verwachtingen en financieringsbehoeften om initiatieven te schalen," zei Ruthbea Yesner , vice-president van IDC Government Insights and Smart Steden en Gemeenschappen. "Velen nemen het over om Smart City-use cases in budgetten op te nemen of door meer traditionele middelen te financieren. Dit helpt investeringen te laten groeien."

IDC's Worldwide Smart Cities Spending Guide kwantificeert de verwachte technologische kansen rond slimme steden-initiatieven op regionaal en wereldwijd niveau. Bestedingsgegevens zijn beschikbaar voor negen regio's met 36 verschillende gebruiksscenario's in vijf strategische prioriteiten en acht technologiecategorieën. Bovendien biedt de uitgavegids een aanvullende gegevensset Steden, met smart city-uitgaven voor 207 steden in negen regio's. De bestedingsgids is bedoeld om IT-leveranciers inzicht te geven in deze snelgroeiende markt en hoe de markt zich gedurende de voorspellingsperiode van vijf jaar zal ontwikkelen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Smart City