Schneider Electric neemt RIB Software over

14-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric neemt RIB Software over

Schneider Electric brengt een overnamebod uit op RIB Software. Schneider biedt 29 dollar per aandeel voor Schneider Electric, wat neerkomt op een overnamebedrag van 1,4 miljard dollar.

Schneider Electric verwacht dat gebouwen in de toekomst volledig digital en volledig elektrisch zullen zijn. De Smart Buildings die hierdoor ontstaan zijn efficiënt en duurzaam door het gebruik van real-time digitale analytics op de prestaties gedurende de levenscyclus van het gebouw te optimaliseren.

Levenscyclus van gebouwen digitaliseren

Met de overname van RIB Software versterkt Schneider Electric haar vermogen om de levenscyclus van gebouwen te digitaliseren. Het bedrijf wil uitgroeien tot een leidende solution provider op het gebied van Smart Buildings in de digitale en elektrische wereld van de toekomst. Met RIB Software versterkt Schneider Electric vooral zijn mogelijkheden in de bouwfase, die volgens het bedrijf momenteel zeer inefficiënt is doordat nauwelijks digitale technologie wordt ingezet.

RIB Software levert een softwareplatform voor het plannen, financiëring en rela-time monitoren van gebouwen. Het bedrijf is een belangrijke speler op de markt voor Building Information Modelling (BIM). Dit digitale model helpt de bouwsector de efficiëntie te vergroten en kosten te reduceren. RIB Software richt zich op bouwsoftware en maakt hierbij gebruik van veelgebruikte ontwerptools en -platformen.

Ruim 100.000 klanten

Het bedrijf is gevestigd in het Duitse Stuttgart en in 1961 opgericht. Vanaf 50 locaties wereldwijd bedienen ongeveer 2.700 medewerkers ruim 100.000 klanten en 500.000 gebruikers. Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 214 miljoen euro en EBITDA marge van 23,4%.

Schneider Electric integreert het platform en de technologie van RIB Software in haar EcoStruxure suite. Dit is een voor IoT geschikte architectuur voor onder meer woningen, gebouwen, datacenters en infrastructuur die plug-and-play, open en interoperabel is.

Terug naar nieuws overzicht