HP reageert niet op nieuw overnamebod van Xerox

13-02-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HP reageert niet op nieuw overnamebod van Xerox

HP gaat nog niet in op het nieuwe overname aanbod van Xerox. Het oorspronkelijke bod van 22 dollar per aandeel is verhoogd tot 24 dollar per aandeel. "HP wil dat zijn aandeelhouders volledige informatie hebben over de inkomsten van het bedrijf en de waarde die inherent is aan het bedrijf voordat ze reageren op het persbericht van 10 februari van Xerox," meldt HP in een verklaring. De pc- en printermaker zei ook dat het aandeelhouders aanvullende informatie gaat verschaffen over zijn strategische en financiële toekomst.

HP zal proberen zijn aandeelhouders te overtijgen dat er geen overname nodig is, aldus analistenbureau GlobalData Aurojyoti Bose, Lead Analyst bij GlobalData zegt: “Na maanden van herhaalde afwijzingen van HP van eventuele uitkoopaanbiedingen heeft Xerox aangekondigd zijn overnamebod te verhogen in een nieuwe stap om HP-aandeelhouders te lokken. Het nieuwe bod van US $ 24 per aandeel bedraagt ??de acquisitie op ongeveer US $ 35 miljard en Xerox heeft ook aangegeven dat het bod voor de acquisitie in maart 2020 zou worden gelanceerd. HP heeft nog geen commentaar gegeven op de laatste stap van Xerox, maar heeft aangegeven dat het zal wachten tot de kwartaalresultaten bekend worden gemaakt, wat waarschijnlijk op 24 februari 2020 zal zijn. Binnen deze tijd kan HP werken aan strategieën om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders en laten zien dat waarde kan worden gecreëerd zonder overname. Aandeleninkoop kan ook op de kaarten staan. Het zou interessant zijn om te zien of de prijs van U $ 24 per aandeel hoog genoeg is om aandeelhouders van HP te verleiden om de deal aan te nemen, of dat Xerox zal worden gedwongen om het aanbod tot overname verder te verhogen."

HP zag zijn omzet in het vierde kwartaal van zijn boekjaar met 0,3 procent stijgen naar 15,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 1,5 miljard dollar naar 400 miljoen dollar. HP verkocht meer managed print services en HP Jet Fusion systemen voor 3D printing. De print supplies omzet daalde. De personal systems omzet zoals notebooks, groeide met 3,6 procent tot 10,43 miljard dollar.De omzet over het hele boekjaar 2019 van bedroeg 58,8 miljard dollar, dat is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De jaarwinst steeg licht naar 3,41 miljard dollar. Verder heeft HP in 2019 optimalisaties aangekondigd om lean & mean te blijven.

Terug naar nieuws overzicht