Oracle en Microsoft bieden klanten cloud interoperabiliteit vanuit Amsterdam

Oracle en Microsoft bieden klanten cloud interoperabiliteit vanuit Amsterdam

Oracle en Microsoft bieden klanten cloud interoperabiliteit vanuit Amsterdam

13-02-2020 | door: Redactie

Oracle en Microsoft bieden klanten cloud interoperabiliteit vanuit Amsterdam

Oracle en Microsoft hun cloudpartnerschap uit met een nieuwe cloud-interconnectlocatie in Amsterdam. Dit is goed nieuws voor de vele lokale bedrijven die op software van beide bedrijven vertrouwen. Met de nieuwe Amsterdamse interconnect kunnen deze bedrijven gegevens delen tussen applicaties die draaien in Microsoft Azure en Oracle Cloud.

De faciliteit in Amsterdam - een strategische datacenterhub voor Europa - sluit zich aan bij onderling verbonden regio's die al in Toronto actief zijn; Ashburn, Virginia; en Londen, en maakt deel uit van een breder Oracle-Microsoft cloud interoperabiliteit partnerschap dat vorig jaar werd aangekondigd.

Het doel van de algehele samenwerking is om het voor ondernemingen sneller en eenvoudiger te maken om hun lokale werkbelastingen te verplaatsen naar de cloud die het beste past bij de specifieke behoeften van een applicatie. Een zakelijke klant wil bijvoorbeeld Windows-applicaties op Microsoft Azure uitvoeren die zijn verbonden met de autonome database van Oracle of Exadata op Oracle Cloud Infrastructure. Of ze willen gerelateerde Microsoft-centrische en Oracle-centrische apps die op een manier met lage latentie in de cloud communiceren.

MESTEC gebruikt Oracle Cloud — Microsoft Azure om oplossingen aan zijn klanten te leveren waarmee ze hun productieprestaties aanzienlijk kunnen verbeteren. “De slimme fabrieksoplossing van MESTEC wordt aangedreven door krachtige cloud-infrastructuur en databasesystemen. We hebben Azure en Oracle Cloud op de proef gesteld door onze applicatielaag te implementeren in Azure verbonden met Oracle Autonomous Database, uitgevoerd op Oracle Cloud Infrastructure, en de resultaten zijn buitengewoon positief, "zei Mark Carleton, COO, MESTEC. “We verwachten een verlaging van de infrastructuur- en beheerskosten met 50 procent en een prestatieverhoging tot 500 procent. Door Oracle en Azure te verbinden, zijn we in staat om snel innovatieve technologieën in onze oplossing te introduceren, wat uiteindelijk resulteert in een betere, slimmere oplossing voor onze klanten, waardoor ze dramatische verbeteringen in de productieprestaties kunnen aanbrengen. ”

Deze samenwerking en de resulterende onderling verbonden cloud is belangrijk voor bedrijven die meer van hun gegevens en workloads in de cloud willen plaatsen, maar liever cloudproviders gebruiken die zijn afgestemd op hun missiekritieke gegevens en applicaties. Oracle en Microsoft bieden niet alleen een hoge mate van keuze en flexibiliteit, maar bieden ook geïntegreerd identiteits- en toegangsbeheer, zodat klanten niet meerdere wachtwoorden hoeven te beheren bij toegang tot hun cloudresources en applicaties. Het samenwerkingsmodel en het wereldwijde partnerecosysteem dragen bij aan de ervaring van ondernemingsklasse.

In een recente studie ontdekte wereldwijde systeemintegrator Accenture dat klanten die de interconnect gebruiken, prestaties kunnen verwachten die voldoen aan de eisen van latentiegevoelige applicaties. Accenture's testen vonden een dramatisch verminderde latentie , de gemiddelde latentietijd was 1,5 milliseconden.

Amsterdam is niet het einde van het verhaal. Oracle en Microsoft zijn van plan aanvullende cloudregio's aan de westkust van de VS, Azië en regio's die zijn toegewijd aan klanten in de Amerikaanse publieke sector onderling te verbinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud