Oracle introduceert Cloud Data Science Platform

13-02-2020 | door: Witold Kepinski

Oracle introduceert Cloud Data Science Platform

Oracle heeft de beschikbaarheid van het Oracle Cloud Data Science Platform aangekondigd. De kern is Oracle Cloud Infrastructure Data Science, waarmee ondernemingen samen machine learning-modellen kunnen bouwen, trainen, beheren en inzetten om het succes van data science-projecten te vergroten. 

Oracle Cloud Infrastructure Data Science helpt volgens de Amerikaanse leverancier de effectiviteit van data science-teams te verbeteren met mogelijkheden zoals gedeelde projecten, modelcatalogi, teambeveiligingsbeleid, reproduceerbaarheid en auditeerbaarheid. Oracle Cloud Infrastructure Data Science selecteert automatisch de meest optimale trainingsdatasets door middel van AutoML-algoritme-selectie en -afstemming, modelevaluatie en modelverklaring.

Tegenwoordig realiseren organisaties slechts een fractie van het enorme transformationele potentieel van data, omdat data science-teams geen gemakkelijke toegang hebben tot de juiste data en tools om effectieve machine learning-modellen te bouwen en in te zetten, aldus Oracle. Het netto resultaat is dat modellen te lang nodig hebben om zich te ontwikkelen, niet altijd voldoen aan de enterprise-eisen voor nauwkeurigheid en robuustheid en te vaak nooit in productie komen zo beweert Oracle.

"Effectieve machine learning-modellen vormen de basis van succesvolle data science-projecten, maar de hoeveelheid en de verscheidenheid aan gegevens waarmee ondernemingen worden geconfronteerd, kunnen deze initiatieven stoppen voordat ze ooit van de grond komen", aldus Greg Pavlik, senior vice president productontwikkeling, Oracle Data en AI Diensten. "Met Oracle Cloud Infrastructure Data Science verbeteren we de productiviteit van individuele datawetenschappers door hun volledige workflow te automatiseren en sterke teamondersteuning voor samenwerking toe te voegen om ervoor te zorgen dat data science-projecten bedrijven echt toegevoegde waarde bieden."

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud