Equinix vertrouwt op Oracle Exadata en Oracle Database

12-02-2020 | door: Witold Kepinski

Equinix vertrouwt op Oracle Exadata en Oracle Database

Equinix, aanbieder van datacenters en interconnectieplatforms, vertrouwt op Oracle Exadata Database Machine als een centrale Oracle Database-transactie-engine om zijn groeiende bedrijf te runnen.

Met een wereldwijde voetafdruk van meer dan 200 International Business Exchange (IBX) datacenters verspreid over meer dan 50 markten op vijf continenten, bevat Platform Equinix het grootste aandeel van 's werelds public cloud koppelingen.

Equinix bedient momenteel bijna 10.000 klanten wereldwijd, waaronder 's werelds grootste cloudproviders, Fortune 500-bedrijven en Global 2000-bedrijven. Equinix heeft tussen een geschatte 3x en 10X prestatieverbetering ervaren voor respectievelijk transactieverwerking en datawarehousing-analyse, sinds het implementeren van Oracle Exadata ter ondersteuning van zijn quote-to-cash zakelijke ondersteuningssystemen die op Oracle Database en Oracle Applications draaien. Met Oracle Exadata hebben duizenden Equinix-gebruikers over de hele wereld nu toegang tot hun bedrijfsondersteuningssystemen met ultralage IO-latenties zo meldt Oracle.

Voorafgaand aan de selectie van Oracle Exadata, had Equinix een doe-het-zelf infrastructuuromgeving geïmplementeerd bestaande uit Oracle Database met servers in combinatie met opslag- en netwerkproducten van meerdere leveranciers. Met Oracle Exadata behaalt Equinix tot 24x hogere geschatte prestaties voor complexe databasequery's, 4x snellere analyses en 3x snellere gegevensreplicatie.

Door over te stappen op Oracle Exadata, kan Equinix zijn applicaties naar schatting 30 tot 40 procent sneller uitvoeren, waarbij sommige workloads meer dan 100 procent verbeteren. Equinix elimineerde ook een geschatte 12 uur downtime van de service voor patches van databaseservers per jaar en verminderde de downtime van applicaties met 90 procent verder.

Naast een vermindering van de patch-vereisten, heeft Equinix ook geprofiteerd van netto incrementele mogelijkheden als gevolg van Oracle co-engineering, inclusief automatische indexering, op AI gebaseerd cloud-schaal prestatiebeheer en hybride kolomcompressie.

Equinix implementeert Oracle Exadata in een cloud-aangrenzende architectuuromgeving. Dankzij deze interconnectiearchitectuur heeft zijn wereldwijde gebruikersbestand toegang tot verschillende applicaties van meerdere cloudproviders met behulp van de uitzonderlijke prestaties van Oracle Database geïmplementeerd op Exadata-systemen in Equinix IBX-datacenterlocaties en onderling verbonden via Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric ).

Oracle en Equinix Global Collaboration
Equinix blijft samenwerken als lid van het Gold-niveau van Oracle PartnerNetwork (OPN) met Oracle Cloud-services verspreid over PaaS, IaaS en SaaS en biedt Equinix IBX-datacenters wereldwijd. Oracle Cloud Infrastructure FastConnect is ook beschikbaar bij Equinix en biedt hen hoogwaardige, privétoegang tot Oracle Cloud. Joint enterprise-klanten kunnen Equinix Network Edge Services ook gebruiken om Oracle-applicaties en -databases snel en kosteneffectief te migreren van oudere cloudproviders naar Oracle Cloud Infrastructure.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud