Centric: noodzakelijke investeringen zijn niet in jaarrekening 2018 opgenomen

11-02-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Centric: noodzakelijke investeringen zijn niet in jaarrekening 2018 opgenomen

Centric meldt dat het in 2018 toch winst geeft gemaakt in plaats van verlies. Tubantia tekende uit de woorden van Centric baas Gerard Sanderink tijdens een rechtszaak in Gouda, die afspeelt tussen de ontslagen Centric commercieel directeur Hans Schrijver en Centric, dat het bedrijf verlies zou lijden. Schrijver is een van de enkele topmanagers die het bedriijf in korte tijd heeft verlaten.

Centric baas Gerard Sanderink zei tijdens de rechtszaak aan accountantskantoor Ernst & Young te hebben gevraagd de inmiddels goedgekeurde jaarrekening open te breken zo meldt de krant. Gerard Sanderink meldt in een e-mail aan Ernst & Young (EY) dat zij en de voormalige directie, verantwoordelijk is voor de niet goed ingeleverde cijfers.

Centric meldt nu op zijn site: "Onlangs is in de media ten onrechte het beeld ontstaan dat Centric verlies zou hebben geleden in 2018. Centric heeft geconstateerd dat bepaalde noodzakelijke investeringen niet in de jaarrekening van 2018 zijn opgenomen. Om dit te corrigeren, is er overleg geweest met onze accountant. Ondanks de correctie zal de winst over 2018 uitkomen op ongeveer 14 miljoen euro (non-audited) en voor 2019 verwachten wij een winst van ongeveer 10 miljoen euro (non-audited). Op dit moment stelt Centric met de accountant de jaarrekening over 2019 samen."

Het rommelt al lang bij Centric sinds zelfbenoemd cybersecurity expert Rian van Rijbroek nu een invloedrijke rol heeft binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink. De twee vormen een koppel.

Sanderink heeft verder een meer actieve rol binnen Centric na het recente vertrek van algemeen directeur Karim Henkens die daar 27 jaar heeft gewerkt. 

Terug naar nieuws overzicht