Redactie - 08 februari 2020

Actifio met release 10c weer up to date

Actifio met release 10c weer up to date image

Actifio is geen nieuwe speler maar voor velen wel een minder bekende speler in de datamanagementmarkt. Het bedrijf domineert de markt met op maat gemaakte oplossingen voor multi-cloud omgevingen, waardoor enterprises hun bestaande data veel efficiënter kunnen (her)gebruiken.

Essentieel is dat het om het efficiënte hergebruik van bestaande data lakes gaat, geen nieuwe data lakes is het parool. Op dit moment is men klaar voor het ondersteunen van zeven verschillende cloud-platformen, een uiterst compleet aanbod. Uiteraard is er een hechte integratie bij configuraties in enterprises die hybride cloud combineren met multi cloud omgevingen. Tijdens een ontmoeting in Parc (Palo Alto) vertelde CEO Ash Ashutosh (foto) dat het beheren en kopiëren van data een compleet proces is dat begint met back-up en uiteindelijk eindigt met archivering. Het bijzondere van de Actifio-oplossing dat gedurende alle processtappen de data gewoon bruikbaar en benaderbaar blijft.

De ondersteuning voor publieke cloud providers strekt zich uit tot de zeven grote aanbieders: Alibaba, AWS, Azure, GCP, IBM COS, Oracle en VMware.

Actifio richt zich op drie kernpunten: cloud, containers en het kopiëren van data. Met als ankerpunten het backuppen van data, wordt de brug geslagen naar meer opties. Want eenmaal binnen het ecosysteem ligt de weg open naar archiveren, disaster recovery, migratie tussen cloud-platformen en het uitwisselen van data tussen de verschillende publieke cloud-omgevingen en de eigen on-premises cloud.

Met deze strategie is disaster recovery terug te brengen tot het beheer van meta data waardoor heel snel oude configuraties weer op orde kunnen worden gebracht. Daarmee is disaster recovery, de migratie van virtuele machines en het restoren, gereduceerd tot enkel (meta) datamanagement.

CEO Ash Ashutosh ziet samen met zijn investeerders (Andreessen Horowitz) een zonnige toekomst, omdat het gebruik van hybride cloud razend populair is. Naar verwachting zal dit jaar 70% van de enterprises dit model geïntegreerd hebben. Met de wens om de vrijheid van keuze te hebben bij het selecteren van cloud providers, wordt de weg gebaand voor Actifio.

Door: Hans Steeman

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024