Redactie - 06 februari 2020

Commvault meet een nieuwe jas aan

Commvault meet een nieuwe jas aan image

Commvault is allesbehalve een onbekende speler. Ook in Europa hebben ze een goede marktpositie. Ondanks het succes is men aan een herpositionering begonnen, niet in de laatste plaats door de overname van Hedvig. Het resultaat is een onderneming met nieuwe glans die zijn positie wil herbevestigen. Tijdens de Commvault Go 2019 conferentie afgelopen oktober werd de vernieuwing en de integratie van Hedvig aangekondigd en was de lancering van Metallic (een SaaS-oplossing) een feit.

Chris Powell (foto), CMO van Commvault, die ons in PARC (Palo Alto Research Centre) te woord stond: “Commvault ziet net als vele anderen dat de industrie beweegt. Multi-cloud, cloud-native, procesautomatisering en devops zijn de elementen die door economische factoren gedreven de aandacht van de moderne CIO vragen. Wij bouwen daar oplossingen voor”.

Voor de industrie ontstaan door deze ontwikkelingen en transformaties nieuwe kansen op het gebied van: datafragmentatie, procesmanagement, het fixen van gaps in de kennis van bedrijven en medewerkers, het voorkomen of opheffen van lock-in’s en het voorzien in compliance en recovery-oplossingen. Er komt een duidelijke focus op: de acceleratie van het gebruik van de multi-cloud journey, het beschermen van virtuele omgevingen en het managen van nieuwe taken (workloads) ALDUS pOWELL.

De nieuwe Commvault wil met een nieuw SaaS-product in drie uitvoeringen (Metallic Core Backup & Recovery, Metallic Office 365 Backup & Recovery en Metallic Endpoint Backup & Recovery) de uitdagingen aangaan. Metallic is nog niet direct in Europa beschikbaar, maar dat is slechts een kwestie van even wachten. Gezien de complexiteit gaat men voor een gefaseerde aanpak. "Metallic is de universele SaaS backup en recovery oplossing van Commvault die abonnement gebonden is en schaalt naar de wens van de klant. Men promoot het als: 'De snelle en veilige endpoint beveiliging voor desktops en laptops met een geautomatiseerde backup en een flexible restore die exact op maar in te stellen is'. Elk kwartaal gaat Commvault nieuwe features aan het concept toevoegen", aluds Powell.

Door: Hans Steeman