Ingram Micro neemt Ictivity over

Eric Segers

05-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Ingram Micro neemt Ictivity over

Computer- en technologiedistributeur Ingram Micro neemt managed services en IT-dienstverlener Ictivity over. Door de overname van Ictivity breidt Ingram Micro de servicemogelijkheden naar zijn partners verder uit. Ictivity krijgt toegang tot belangrijke technologiepartners, waardoor kennis en expertise worden uitgebouwd en het bedrijf zijn klanten beter van dienst kan zijn.

De overname is per 1 februari een feit. Ictivity beschikt over vestigingen in Eindhoven en Vianen en telt 155 medewerkers. De naam Ictivity blijft bestaan in de markt en het bedrijf blijft zelfstandig opereren. Verdere details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Ondersteuning bij gecompliceerde IT-trajecten

Door de overname is Ingram Micro in staat om zijn relaties beter bij te staan in gecompliceerde IT-trajecten, gebruikmakend van de kennis van de consultants en dienstverlening van Ictivity. De IT-specialisten van Ictivity vullen de kennis en expertise van de bestaande resellers van Ingram Micro aan.

Met de overname van Ictivity haalt Ingram Micro Benelux in één keer een grote hoeveelheid ervaring en expertise op het gebied van IT-dienstverlening in huis. Het gaat met name om expertise op het vlak van managed IT-services, de implementatie van projecten, training en IT-adoptie.

Value added distributeur

Ingram Micro ontwikkelt zich al enkele jaren van een traditionele distributeur naar een value added distributeur voor IT-resellers. Deze weg is eerder ingeslagen met Ingram Micro Advanced Solutions, Flexible Services en het nieuwe go-to-market-model ONE Ingram Micro. Deze overname is daar een vervolg op. Door het dienstenportfolio uit te breiden en kwalitatief te verbeteren is Ingram Micro beter in staat om aan de toenemende vraag vanuit zijn partners naar dergelijke services te voldoen.

Eric Segers (foto), Vice President van Ingram Micro Benelux, is enorm blij met de overname. Segers: “Met deze overname van Ictivity kunnen we op basis van marktontwikkelingen en de vragen van onze partners de diensten en services van leveren aan onze partners. We kijken uit naar een optimale samenwerking waardoor wij onze partners beter kunnen ondersteunen met een nog breder portfolio aan diensten en services.” 

Uitbreiding van service portfolio

Mark Snider, Executive Vice President EMEA: “Graag willen wij de medewerkers van Ictivity verwelkomen binnen het Ingram Micro team. Deze acquisitie sluit perfect aan bij de strategie van EMEA, een uitbreiding binnen het service portfolio van onze organisatie. Wij zijn enorm verheugd deze services te kunnen aanbieden aan de partners in Nederland.”

Wilbert van Beek, directeur van Ictivity, sluit zich daarbij aan: “Onze medewerkers en relaties kiezen bewust voor De Ictivity Groep. De unieke combinatie met Ingram Micro biedt ons de kans om onder eigen naam en op basis van onze sterke User Based Computing-visie, onze huidige dienstverlening te blijven leveren en verder te groeien. Het is tevens een kans om de relaties van Ingram Micro te ondersteunen met onze diensten en services. Wij geloven erin dat samenwerking de sleutel tot succes is voor relevantie in de markt. Deze stap gaat ervoor zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst, de beste IT-dienstverlener zijn voor middelgrote organisaties in Nederland.”

Terug naar nieuws overzicht