Wouter Hoeffnagel - 29 januari 2020

Qlik neemt RoxAI over

Qlik neemt RoxAI over en krijgt hiermee diens intelligente alarmeringssoftware Ping in handen. Ping alarmeert gebruikers proactief zodra er belangrijke bedrijfsdata veranderen. Hiermee verbetert het vermogen om bedrijfsgegevens real-time te bewaken en te beheren om zo snellere, op inzicht gebaseerde beslissingen te nemen.

Door gebruik te maken van gegevens kunnen organisaties hun bedrijfswaarde verhogen. Data verandert echter continu. Ping alarmeert gebruikers via e-mail, mobiele kanalen en social media van belangrijke wijzigingen in hun data en de bijhorende context. Dit maakt het mogelijk indien nodig direct actie te ondernemen. Gebruikers kunnen zelf meldingen creëren voor eigen gebruiksscenario's. Het platform kan geïntegreerd worden in het analytics platform van Qlik.

Real-time informatie

"De beperking van de meeste analytische dashboards en applicaties is dat je daar naartoe moet gaan om te weten wat er gebeurt of wat er is veranderd", aldus Mike Capone, CEO van Qlik. “Wat we nodig hebben, is een volledige cyclusintegratie tussen wijzigingen in data, analyses, alerts en meldingen die onmiddellijk naar gebruikers of andere systemen worden verzonden. De combinatie van Qlik Data Integration, Qlik Data Analytics en nu ook RoxAI en Ping biedt klanten een real-time stroom aan belangrijke informatie die besluitvorming aanstuurt.”

Qlik kondigt aan Ping in de toekomst te integreren met workflow- en robotic process automation (RPA)-oplossingen via API's. Verder staan verbeteringen gepland om de mogelijkheid van ‘op nabijheid gebaseerde waarschuwingen’ op te nemen, waarbij een online winkelverkoper bijvoorbeeld een regiomanager door middel van vooraf verzonden prestatieanalyses op de hoogte kan brengen bij aankomst op een winkellocatie.

Workflows automatiseren

"Omdat data gedemocratiseerd is, willen gebruikers niet alleen data begrijpen, maar deze in real-time ook toepassen om hun bedrijf te beheren en zakelijke workflows te automatiseren", zegt Ranjit Bahia, oprichter van RoxAI. RoxAI en Ping zijn al langer partner van Qlik en een Trusted Extension Developer (TED)-oplossing. RoxAI en Ping maken gebruik van het open API-framework van Qlik.

Ping is per direct beschikbaar en wordt in de eerste helft van 2020 aangeboden als een Qlik-oplossing. Door deze mogelijkheden te integreren met Qlik Cloud Services en workflows te triggeren binnen third-party automatiseringstechnologieën, levert Qlik een end-to-end oplossing om de bedrijfswaarde door gebruik te maken van data te verhogen.