IT-integrator SPIE ICS getroffen door cyberaanval

27-01-2020 | door: Redactie

IT-integrator SPIE ICS getroffen door cyberaanval

IT-integrator SPIE ICS, een afdeling van SPIE Belgium, is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Een aantal diensten van het bedrijf is sinds maandagochtend onbereikbaar.

SPIE ICS laat via een melding op zijn website weten het slachtoffer te zijn geworden van een cryptovirus. Deze vorm van ransomware kan ervoor zorgen dat allerlei computerbestanden versleuteld raken, waardoor ze voor de gebruiker of het bedrijf niet meer toegankelijk zijn. De hackers achter de gijzelsoftware eisen vervolgens losgeld om de computersystemen weer vrij te geven.

Schade onduidelijk

SPIE ICS bevestigt aan tegenover Data News dat er inderdaad een cyberaanval aan de gang is. Hoeveel schade er is voor het bedrijf en de klanten die van de diensten gebruikmaken, is niet duidelijk. Ook is het niet bekend of er inmiddels al contact is geweest met de gijzelnemers en wat hun eisen zouden zijn.

Om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden, heeft SPIE ICS besloten om de getroffen servers tijdelijk uit te schakelen. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen hard aan een oplossing voor het probleem en houdt de klanten op de hoogte van de ontwikkelingen. Meer commentaar wilde SPIE ICS voorlopig niet kwijt. Het bedrijf geeft vanavond extra toelichting.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security