Internationale top van digitale industrie komt samen op KickStart Europe 2020

27-01-2020 | door: Redactie

Internationale top van digitale industrie komt samen op KickStart Europe 2020

De derde editie van de Kickstart Europe Conferentie vindt op 28 januari plaats in Amsterdam. Op deze Europese conferentie voor de digitale infrastructuur komt de internationale top van de datacenter-, cloud- en connectiviteits industrie. Samen bespreken zij de kenmerkende trends en voorspellingen en maken plannen voor het nieuwe jaar. Een jaar dat voor een groot gedeelte in het teken staat van duurzaamheid en het faciliteren van de aanhoudende digitale groei.

Op de conferentie spreken expert van onder andere CBRE, CyrusOne, EdgeConneX, AMS-IX, Amazon Web Services, Equinix, Iron Mountain, Yondr, Quanza, Interxion, QTS en Gartner. Zij gaan met meer dan 1.000 industrieële leiders in gesprek over de groeiende uitdagingen van de digitale industrie. Ook delen zij hun voorspellingen voor 2020 met het publiek.

Digitalisering en energietransitie prioriteit

Het Europees Parlement erkende in november formeel de klimaatcrisis. De nieuw geïnstalleerde Europese Commissie stelt zich als doel om tegen 2050 een klimaatneutraal continent te worden. Samenlevingen zijn ook steeds meer digitaal afhankelijk van de Europese digitale infrastructuur. Naar verwachting verdubbelt deze afhankelijkheid in de komende vijf jaar. Als gevolg hiervan zal de digitale industrie van Europa strenger onder de loep worden genomen.

Hoe kan de digitale economie blijven groeien, en tegelijkertijd voldoen aan de nieuwe groene normen? Marktleiders uit de digitale infrastructuur proberen gezamenlijk tot antwoorden te komen tijdens de derde editie van Strategie & Netwerk conferentie KickStart Europe.

Europese samenwerking

De Noorse minister van digitalisering Paul Chaffey brengt dit jaar een bezoek aan KickStart Europe. Hij is één van de belangrijkste spelers die verantwoordelijk is voor de nationale datacenterstrategie van Noorwegen. Chaffey neemt deel aan een debat in Kickstart Europe over investeringen in datacenters in Scandinavische landen. Staatssecretaris Chaffey: "Mijn doel is om bruggen te slaan en grensoverschrijdende samenwerking aan te moedigen om de duurzaamheid van de Europese datacenterindustrie te verbeteren en daarmee de Europese digitale economie te versterken."

Stijn Grove, initiatiefnemer van de Kickstart Europe Conferentie en directeur van Digital Gateway to Europe is het hier sterk eens: “Het tempo waarin de digitale economie groeit is ongelooflijk, en het belang van een ijzersterke digitale infrastructuur wordt steeds belangrijker. IDC voorspelt dat tegen 2021, meer dan 50% van het wereldwijde bbp uit de digitale economie zal komen. Dit biedt enorme kansen, maar ook zeker uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, stroomnetwerken, onderwijs, wetgeving en veiligheid. De Kickstart Europe conferentie brengt alle partijen samen en biedt de mogelijkheid om met elkaar naar deze uitdagingen te kijken, van elkaar te leren en oplossingen te vinden. Alleen dan komen we verder."

KickStart Europe 2020 vindt plaats op 27 januari (Welkomstreceptie) en 28 januari (Conferentiedag) bij RAI Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar op kickstartconf.eu.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud