Sooqr Search neemt AI technologie specialist 904Labs over

27-01-2020 | door: Redactie

Sooqr Search neemt AI technologie specialist 904Labs over

Sooqr Search heeft de A.I. for Search technologie van 904Labs overgenomen. De technologie van het eveneens Nederlandse bedrijf is nu in handen van Sooqr en zal geïntegreerd worden in het huidige productportfolio van de Utrechtse tech scale-up, om zo een ultieme zoek- en conversie optimalisatie tool te realiseren.

904Labs is een gerespecteerd zoektechnologie bedrijf, gespecialiseerd in industriebrede A.I. for Search. Recentelijk hebben de founders, Manos Tsagkias en Wouter Weerkamp, bekend gemaakt te stoppen met het bedrijf om zich op een ander carrièrepad te focussen. Sinds de oprichting van 904Labs in 2014, hebben de mannen een superieur A.I. gedreven zoek product gemaakt. Een die de interne zoekmachine relevanter en persoonlijker maakt en zorgt voor doorlopende conversie optimalisatie door middel van ‘onsite search’.

De CEO van Sooqr Search, Albert Mombarg, is erg blij met de acquisitie van de technologie: ‘Ik ben heel content dat wij de kans hebben gekregen deze prachtige technologie aan te schaffen. Wij zijn al meerdere jaren partners met 904Labs en hebben samengewerkt aan verschillende succesvolle projecten. Door het verkrijgen van deze technologie kunnen wij ons huidige productportfolio verrijken en in de nabije toekomst nieuwe, en verbeterde producten lanceren. Wij zullen de technologie van 904Labs integreren in onze kern en daarmee onze huidige en toekomstige klanten de meest optimale zoek-conversie kunnen bieden. En daarnaast: verder bouwen we aan de ‘legacy’ van 904Labs.’

De beslissing van 904Labs om te stoppen met het bedrijf is gebaseerd op de persoonlijke ambitie ‘nieuwe, cutting edge’ technologie te willen ontwikkelen, in plaats van een bedrijf te runnen. Manos Tsagkias en Wouter Weerkamp leggen uit: ‘Toen wij eind 2014 met 904Labs startten, begonnen we aan een avontuur waarbij we als ondernemers sterk vasthielden aan onze achtergrond als wetenschapper. Afgelopen jaar bereikte onze A.I. for Search meer dan 15 landen. Ook heeft het in meer dan 10 A/B tests bewezen substantieel de omzet te verhogen door middel van de interne zoekfunctie. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat technologie onze drijfveer is, niet het ondernemerschap. Daarom hebben wij ervoor gekozen een nieuwe weg in te slaan en Sooqr daarbij ruim baan te geven gebruik te maken van onze magische 904Labs technologie.’

Sooqr zal haar productportfolio verder uitbreiden met de acquisitie van de A.I. technologie van 904Labs. Dit om nieuwe markten aan te spreken en huidige functionaliteiten te verbeteren en uit te breiden. De technologie zal de huidige A.I. expertise binnen Sooqr verrijken en de voortgang van de huidige roadmap bespoedigen. Sooqr blijft de nummer 1 expert op het gebied van conversieoptimalisatie en excellente onsite search voor mkb’ers binnen Nederland en Europa.

Terug naar nieuws overzicht