HP wijst overname tactiek Xerox af
26-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP wijst overname tactiek Xerox af

HP heeft negeatief gereageerd op de plannen van Xerox dat 11 nieuwe leden voor de bestuursraad voor HP heeft voorgedragen. De nominatie is onderdeel van de vijandige overnamepoging van het bedrijf.

HP meldt dat deze nominaties een tactiek van Xerox is om het overnamevoorstel in zijn eigen voordeel te bevorderen. Het Xerox plan zou de waarde van HP aanzienlijk onderwaarderen en vormt een aanzienlijk risico ten nadele van HP aandeelhouders zo meldt HP.

HP zegt verder dat Carl Icahn de spil is rond het recente Xerox voorstel en nominaties voor een nieuw HP bestuur. Zijn grote aandeelhouderspositie bij Xerox betekent dat zijn belangen niet zijn afgestemd op die van andere HP-aandeelhouders zo meldt HP.

Xerox probeert het aanzienlijk grotere HP al langer in te lijven en bracht twee maanden geleden een bod uit op HP van zo'n 33 miljard dollar. Dit bod werd eerder al verhoogd. HP vindt dit bod echter te laag en zet daarnaast vraagtekens bij de financiering van Xerox. HP stelt dat het gefuseerd bedrijf door de financiële constructie die Xerox wil toepassen met een te hoge schuldenlast te maken krijgt.

Lees op deze link de hele verklaring van HP.

Terug naar nieuws overzicht