Lufthansa kiest voor Google Cloud

23-01-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lufthansa kiest voor Google Cloud

Lufthansa Groep heeft Google Cloud gekozen als strategische partner om de operationele prestaties van de luchtvaartmaatschappij te optimaliseren.

De luchtvaart groep gebruikte voorheen verschillende systemen en datafeeds. Met behulp van de infrastructuur en machine learning-mogelijkheden van Google Cloud worden deze nu gecombineerd tot één uniform platform.

"Door de technologie van Google Cloud te combineren met de operationele expertise van de Lufthansa Groep, stimuleren we de digitalisering van onze activiteiten nog verder", aldus Dr. Detlef Kayser, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep. "Hierdoor kunnen we onregelmatigheden bij vluchten nog eerder opsporen en in een vroeg stadium gepaste maatregelen nemen."

Het nieuwe operationele platform van de Lufthansa Groep houdt tegelijkertijd rekening met een aantal factoren die zorgen voor een stabiele werking. Denk onder andere aan rotatie van het vliegtuig, onderhoud van het vliegtuig en toewijzing van taken aan de bemanning. Ook doet het platform aanbevelingen voor verbetering van de stiptheid van passagiers, de punctualiteit van vluchttijden en de naleving van het vluchtplan in geval van verstoringen, zoals vertragingen als gevolg van drukte in het luchtruim. Om de Lufthansa Groep te ondersteunen bij het ontwerpen en implementeren van het platform, werkt een onsite Google Cloud-team samen met operationele en IT-experts van de Lufthansa Groep.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud