Wouter Hoeffnagel - 21 januari 2020

Herschikking binnen Intel Data Center Group

Herschikking binnen Intel Data Center Group image

Binnen de Data Center Group van Intel is een 'herschikking' gaande, wat onder meer ontslagen tot gevolg heeft. Navin Shenoy, Executive Vice President (EVP) van Intel's Data Center Group, is benoemd tot EVP en General Manager van de Data Platforms Group.

Al sinds november doen geruchten de ronde over een reorganisatie bij Intel, iets waarover het bedrijf tot nu toe geen officiële mededelingen heeft gedaan. In een gesprek met AnandTech bevestigt een woordvoerder van Intel dat er inderdaad verschuivingen gaande zijn binnen Intel. De woordvoerder spreekt echter van een 'herschikking' in plaats van een reorganisatie.

Productportfolio diverseren

Deze herschikking is volgens de woordvoerder nodig om het bedrijf klaar te maken voor een veranderende markt. Het bedrijf wil zijn productportfolio diverseren om ook buiten de CPU-markt te groeien. De herschikking die het bedrijf binnen zijn Data Center Group uitvoert is volgens de woordvoerder nodig om de nieuwe marktdoelstellingen van het bedrijf te realiseren en de efficiëntie van medewerkers te vergroten.

De herschikking leidt onder meer tot het samenvoegen van groepen binnen het organisatie, terwijl tegelijkertijd nieuwe groepen ontstaan. Dit brengt ook veranderingen met zich mee voor het personeel van Intel. De woordvoerder wijst erop dat sommige werknemers promoties hebben gekregen of andere functies zijn gaan vervullen, terwijl andere functies anders worden ingevuld. Daarnaast zijn ook ontslagen gevallen. Om hoeveel ontslagen het precies gaat wil de woordvoerder niet zeggen. AnandTech meldt dat de meeste ontslagen zijn gevallen bij de sales- en marketingafdeling.

Navin Shenoy

Ook is Navin Shenoy, voormalig EVP en GM van de Data Center Group, benoemd tot EVP en GM van de Data Platforms Group. De Data Platforms Group is onder meer platformgericht, in plaats van productgericht. De Data Center Group blijft naar verluid voort bestaan als een onderdeel van de de Data Platforms Group.

Lisa Spelman, voormalig VP van de Data Center Group en GM van Xeon Processors en Data Center Marketing is benoemd tot VP en GM van de Xeon and Memory (Optane) Group'. In deze functie coördineert zij de Xeon- en Optane-productlijnen van het bedrijf.