Elastic Cloud on Kubernetes is beschikbaar

20-01-2020 | door: Redactie

Elastic Cloud on Kubernetes is beschikbaar

Elastic Cloud op Kubernetes (ECK) is nu algemeen beschikbaar. Met ECK hebben gebruikers nu een naadloze manier om de elastische stapel op Kubernetes te implementeren, beheren en bedienen zo meldt het bedrijfsonderdeel van Google.

Met ECK wil Google een officiële manier bieden om Elasticsearch op Kubernetes te orkestreren en een SaaS-achtige ervaring te bieden voor elastische producten op Kubernetes. "Kubernetes blijft groeien in populariteit en is de standaard geworden voor het orkestreren van containerwerklasten, en we hebben een groeiend aantal gebruikers gezien dat de Elastic Stack op Kubernetes implementeerde. Dat is de reden waarom we een aantal stappen hebben genomen om container woeklaods te ondersteunen, zoals het vrijgeven van officiële Docker-afbeeldingen voor Elasticsearch en Kibana, aansluiting bij de CNCF en het lanceren van onze Helm charts", zo meldt Google.

De eerste alpha-release van ECK is gebaseerd op de operationele kennis van Google die is opgedaan door het creëren van Elasticsearch en Elastic Cloud Enterprise en het runnen van de Elasticsearch-service. "De community-ontvangst voor de eerste alpha-release (en de drie vroege toegangsreleases die daarop volgden) was buitengewoon positief, en met de algemene beschikbaarheid van ECK zijn we verheugd om onze gebruikers een productieklare oplossing te kunnen bieden voor het implementeren en stroomlijnen van de werking van de elastische stapel op Kubernetes", aldus het bedrijf.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud