Cornerstone neemt Clustree over

19-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Cornerstone neemt Clustree over

Cornerstone OnDemand, leverancier van people development oplossingen, neemt Clustree over. Clustree is het Franse technologiebedrijf achter een AI-aangedreven skills engine en ontologie die worden gebruikt door grote internationale merken, waaronder Carrefour en SNCF.

Clustree is opgericht in 2014. Het bedrijf levert een skills engine gebaseerd op machine learning en bias-vrije algoritmen, die organisaties helpen om de vaardigheden van hun werknemers te koppelen aan specifieke functies. De ontologie van vaardigheden is ontwikkeld op basis van meer dan een miljard functievaardigheden in verschillende talen, die het vastlegde in een bibliotheek van 53.000 gevalideerde skils die ieder mogelijk werknemersprofiel in elke branche beschrijven.

Vaardigheden in kaart brengen

Organisaties zetten Clustree’s AI-gedreven skills engine en ­ontologie in om de skills van de werknemers te analyseren en op basis daarvan beslissingen te nemen. Het gaat hierbij onder meer om beslissingen over werving, ontwikkeling en langetermijnpersoneelsplanning en hoe daarmee uiteindelijk de vaardighedenkloof die bedrijven wereldwijd ervaren te dichten.

“Om ook in de toekomst bij te kunnen blijven met de ontwikkelingen in de technologie en de veranderingen in de sector, moeten organisaties en hun personeel nieuwe vaardigheden blijven leren”, zegt Adam Miller, oprichter en CEO van Cornerstone. “Daarom moeten organisaties weten welke vaardigheden en capaciteiten hun talenten op dit moment hebben, zodat ze kunnen vaststellen welke vaardigheden er ontbreken en deze kunnen ontwikkelen voor het talent van morgen."

Integratie

Cornerstone is van plan dit jaar de skills engine en ontologie van Clustree te integreren in het productportfolio dat Cornerstone’s omvattende people development oplossing vormt. De integratie maakt het mogelijk voor de klanten en gebruikers van Cornerstone om:

  • Een inventaris van vaardigheden te bouwen. Organisaties krijgen een inzicht in de huidige vaardigheden en capaciteiten van hun personeel, wat het mogelijk maakt om werknemers beter te koppelen aan specifieke rollen en een productiever team te bouwen. Bovendien krijgen werknemers een beter begrip van hun eigen vaardigheden en capaciteiten, en van de specifieke vaardigheden die ze nodig hebben voor hun functie.
  • Precieze groei en ontwikkelgebieden te identificeren. Gebaseerd op de huidige functies en verwachte loopbanen, zijn organisaties en de werknemers in staat de potentiële hiaten in de vaardigheden te identificeren. Bovendien hebben ze toegang tot de gepersonaliseerde ontwikkelingsmogelijkheden binnen de workflow, inclusief relevante learning content via Content Anytime.
  • Betere beslissingen te nemen binnen recruitment. Organisaties kunnen ‘verborgen’ vaardigheden op de cv van een kandidaat opsporen, gebaseerd op eerdere functies, kwalificaties en prestaties. Hierdoor kunnen HR-teams kandidaten beter koppelen aan de vacatures.

Cornerstone betaalt ongeveer 18,5 miljoen dollar voor Clustree. Naar verwachting wordt de overname in het eerste kwartaal van 2020 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht