StorCentric gaat met Retospect naar de cloud

17-01-2020 | door: Hans Steeman

StorCentric gaat met Retospect naar de cloud

StorCentric is geen onbekende als het gaat om krachtige backup-oplossingen. We bezochten het management, waaronder CEO Mihir Shah en CTO Surya Varanasi, recentelijk in Sunnyvale (Californië). Mede door de recente vier acquisities was er veel stof te delen.

Het zijn de vier grote overnames (Drobo, NEXSAN, Retrospect en vexata) die de jonge onderneming body hebben gegeven. Daarmee heeft men in het prille bestaan (de oprichting was in 2018) al veel meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd en dankzij de kennis in de geacquireerde units meer dan 20 jaar ervaring.

Daarmee is StorCentric allesbehalve een standaard nieuwkomer. Het doel is ook duidelijk: men wil een storage provider van wereldformaat worden, of zoals CEO Mihir Shah (foto) het verwoord: “the next world-class storage company”. Via het brede portfolio heeft men storage oplossingen voor tier 0 (vexata), tier 1 (Nexan unity) en tier 2 (Nexan e-series). Verder vormt Assureon de on-prem backup-oplossing, terwijl Retrospect zowel on-prem als cloud-backup mogelijk maakt. Drobo is een beetje een buitenbeentje als on-prem NAS-oplossing. Hiervan zijn uitvoeringen leverbaar op basis van flash of magnetische opslag.

De Vexata tier-0 workloads vallen op door hun bijzondere specificaties waaronder een lees/schrijfsnelheid tot 6 miljoen IOPS. Hierdoor kan tot 2 Tbyte/minuut verwerkt worden. Een speciale gepatenteerde FPGA uit eigen huis, scheidt de data- en controle signalen en maakt zo de bijzondere aanpak mogelijk. De mooie specificatie worden bereikt door een zeer slimme architectuur waardoor de CPU niet in de dataverbinding zit. Er is dus geen CPU-kracht nodig tijdens het lezen en schrijven. Dit maakt de I/O veel sneller dan traditionele oplossingen. Het systeem groeit daarom dynamisch mee met de CPU-kracht van het computersysteem.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data, Cloud
Cloud