GTT neemt Fortinet Secure SD-WAN op in SD-WAN portfolio

15-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

GTT neemt Fortinet Secure SD-WAN op in SD-WAN portfolio

GTT Communications, leverancier van cloud networking voor multinationale ondernemingen, breidt zijn SD-WAN serviceaanbod uit met Fortinet Secure SD-WAN als optionele technologie. Het bedrijf levert Fortinet Secure SD-WAN als een managed service en ondersteunt het 'last-mile' toegangsoplossingen die moet voldoen aan specifieke vereisten voor beveiliging, applicatieprestaties en kostenefficiëntie.

Het GTT SD-WAN aanbod dat gebruikmaakt van de Fortinet technologie bestaat uit een geïntegreerde, next generation firewall en uniforme functionaliteit voor threat management in combinatie met een SD-WAN edge device en router, voor robuuste beveiligingsfuncties met een aantrekkelijk rendement. De GTT SD-WAN service die met Fortinet wordt aangeboden is specifiek bruikbaar voor gedistribueerde organisaties en WAN-toepassingen in verschillende markten, zoals retail, snelservice restaurants, hospitality branche en financiële dienstverlening.

Slim connectiviteitsplatform

“Klanten vertrouwen op GTT voor veilige verbindingen tussen al hun vestigingen over de hele wereld en met alle applicaties in de cloud”, stelt Rick Calder, president en CEO van GTT. “Fortinet Secure SD-WAN stelt GTT in staat een slim connectiviteitsplatform te bouwen dat toegevoegde waarde levert op het gebied van security, analytics en cloud-acceleration”, voegt John Maddison, Fortinet SVP Products en CMO, toe. “De combinatie van GTT’s Tier 1 internationale IP-netwerk met Fortinet Secure SD-WAN maakt hoogwaardige en gedifferentieerde services mogelijk voor GTT-klanten over de hele wereld. We werken graag samen met GTT om onze uiterst betrouwbare en veilige SD-WAN oplossing aan internationale organisaties te kunnen leveren."

“Met de toevoeging van Fortinet als leveranciersplatform, verbetert en verbreedt GTT zijn SD-WAN diensten om organisaties nog grotere netwerkflexibiliteit met geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden te bieden”, zegt Mike Sapien, vice president & chief analyst US voor zakelijke dienstverlening bij Ovum. “De integratie van SD-WAN technologie met GTT’s Tier 1 IP-netwerk biedt prestatie- en efficiëntievoordelen wanneer het kernnetwerk wordt gebruikt voor internetverkeer richting de cloud.”

In het jaarlijkse ICT onderzoek van Ovum uit 2019 wordt security genoemd als een van de top drie strategische bedrijfsprioriteiten onder ICT besluitvormers.

Terug naar nieuws overzicht
Security