Wouter Hoeffnagel - 15 januari 2020

Christal Bemont aangesteld als nieuwe CEO Talend

Talend, gespecialiseerd in cloud data-integratie en data-integriteit, benoemt Christal Bemont (foto) tot Chief executive officer en Director van de Talend Board of Directors. Het bedrijf maakte ook bekend dat Ann-Christel Graham is aangesteld als chief revenue officer en Jamie Kiser als chief customer officer.

Bemont is voormalig chief revenue officer bij SAP. Zij volgt Mike Tuchen op, die Talend de afgelopen zes jaar door de succesvolle transformatie leidde, van een startup met een omzet van 50 miljoen dollar naar een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van 250 miljoen dollar, treedt per direct terug als CEO maar blijft aan als lid van de raad van bestuur. Het bedrijf maakte ook bekend dat Ann-Christel Graham is aangesteld als chief revenue officer en Jamie Kiser als chief customer officer.

Transformatie naar de cloud versnellen

"Als CEO van Talend heeft Mike met succes een meerjarenstrategie geïmplementeerd, waardoor de omzet van het bedrijf groeide tot 250 miljoen dollar en Talend een voorloper in cloudintegratie werd. De laatste anderhalf jaar gaf Mike leiding aan de' transformatie van Talend naar de cloud en behaalde hij de doelstelling om in het vierde kwartaal meer dan de helft van de nieuwe inkomsten vanuit de cloud te genereren. Ik wil hem bedanken voor zijn visie en begeleiding bij de positionering van het bedrijf door grote internationale kansen te benutten", zegt Steve Singh, voorzitter van de Board van Talend. "Ik ben heel blij met Christal als nieuwe CEO van Talend. Ze zal een belangrijke rol spelen in het versnellen van de transformatie naar de cloud en de bredere go-to-market-strategie. Ik heb nauw met Christal samengewerkt bij Concur en bij SAP, waar zij een startup hielp op te schalen naar een cloudbedrijf met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Het bestuur is ervan overtuigd dat haar leiderschapskwaliteiten, kennis van de cloudmarkt en uitgebreide SaaS-ervaring Talend zal ondersteunen alle mogelijke kansen te benutten."

Bemont beschikt over expertise in het leiden van go-to-market-strategiën om cloudbedrijven op te schalen. Ze heeft een bewezen staat van dienst in digitale transformatie, uitbreiding naar nieuwe markten, channel- en partnersamenwerking en het creëren van efficiëntere werkwijzen.

Chief revenue officer bij SAP Concur

Als chief revenue officer bij SAP Concur, was Bemont verantwoordelijk voor een bedrijf met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 90 landen, de ontwikkeling en uitvoering van alle go-to-market-strategieën en realiseerde zij een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 25 procent.
Voorafgaand aan deze functie bekleedde Bemont gedurende 15 jaar diverse sales- en leiderschapsposities binnen Concur. Eerder in haar carriere werkte ze in functies gericht op klanttevredenheid en het verbeteren van de bedrijfsactiviteiten bij Motorola. Daarnaast was ze werkzaam bij Adexs, Extensity en Clarify.

"Vandaag is de eerste dag van een nieuw hoofdstuk bij Talend – waarin we de reis versnellen om een bedrijf te worden met een miljard dollar omzet. Ik voel me vereerd dat ik het team mocht begeleiden dat Talend van start-up naar IPO bracht, met een omzet van 250 miljoen dollar, en ik kijk ernaar uit om Talend de volgende groeifase op grote schaal te zien betreden", zegt Mike Tuchen. "Christal heeft uitzonderlijk sterke leiderschapskwaliteiten, diepgaande go-to-market-kennis en unieke ervaring in het schalen van grote cloudbedrijven. Ze is de juiste leider op het juiste moment in de evolutie van Talend."

Zakelijke inzichten leveren

"De cloud speelt een essentiële rol in het leveren van zakelijke inzichten, en Talend speelt een even belangrijke rol door het enige cloudplatform in de branche te bieden dat grote obstakels verwijdert die bedrijven er nu nog van weerhouden data als strategisch middel te gebruiken. Talend bevindt zich nu in een unieke positie om de kans te grijpen en een cloudbedrijf met een multimiljard dollar omzet te worden", zegt Christal Bemont, CEO van Talend. "Ik ben verheugd deel uit te maken van het bedrijf en kijk ernaar uit om met mijn team en een getalenteerde groep werknemers ons momentum te benutten en het bedrijf verder vooruit te helpen."

Ann-Christel Graham bekleedt de nieuw gecreëerde functie van chief revenue officer bij Talend, en brengt bijna twintig jaar aan ervaring in SaaS-salesleiderschap mee naar het bedrijf. Haar meest recente baan was vice president sales voor enterpriseklanten bij SAP Concur, waar zij verantwoordelijk was voor het beheren van complexe verkoopcycli van meerdere miljoenen dollars bij Fortune 1000-bedrijven en het bouwen van goed presterende salesteams. Hiervoor bekleedde ze diverse salesfuncties bij SAP Concur, met groeiende verantwoordelijkheid. Ook Jamie Kiser stapte over naar Talend als chief customer officer. Hiervoor werkte zij ruim zes jaar bij SAP in verschillende product-, dienst- en inplementatiegerelateerde functies waarvan de meest recente vice president publieke sector was bij SAP Concur.

Andere benoemingen

Tegelijkertijd met de transities op directieniveau maakte het bedrijf bekend dat er nieuwe leiderschapsposities zijn vervuld op het gebied van sales en marketing in Europa. Muriel Raffatin is recent aangenomen als Head of EMEA Marketing en Gareth Vincent zal volgende maand starten als General Manager EMEA.

Talend maakte ook bekend dat Nanci Caldwell terugtreedt uit de Board of Directors. "Ik wil Nanci bedankten voor haar grote bijdrage aan Talend; het was een absoluut genoegen om met haar samen te werken", vervolgt Steve Singh. "Nanci's uitgebreide ervaring in de IT-industrie en openbaar bestuur is van onschatbare waarde gebleken."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024