Fontys Hogeschool ICT schoolt hoogopgeleiden om tot ITer

16-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Fontys Hogeschool ICT schoolt hoogopgeleiden om tot ITer

Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven start op 14 april met de eerste cursusgroep van het unieke omscholingsprogramma Make IT Work. Hoogopgeleiden uit Brabant of Limburg die werk zoeken in de IT of willen switchen van baan naar de IT kunnen hun kans pakken in Make IT Work. Het unieke van het programma is dat het echt gaat om een samenwerking tussen het bedrijfsleven en verschillende hogescholen.

Via Make IT Work worden kandidaten die in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma in 11 maanden omgeschoold naar een IT-functie. Na een selectieprocedure volgen zij de eerste vijf maanden een intensief fulltime programma bij Fontys Hogeschool ICT. De zes maanden daarna worden zij verder opgeleid bij hun toekomstige werkgever en ontvangen zij een marktconform salaris.

Match tussen kandidaat en werkgever

Voor de start van het programma wordt een match tussen kandidaat en werkgever gemaakt. Commitment van een aangesloten bedrijf is voorwaarde voor de kandidaat om te starten met het programma. Kandidaten kunnen pas starten met het programma als een werkgever bereid is hen een arbeidscontract aan te bieden. Bij de Hogeschool van Amsterdam zijn de afgelopen vier jaar bijna 500 cursisten op deze manier aan een uitdagende nieuwe loopbaan begonnen en met succes!

In april start het Make IT Work-programma Software Engineering. Daarna wordt bekeken welke andere ICT-programma's in de toekomst zullen volgen. Mogelijkheden zijn Data-analist of Security-specialist. Dit zijn functies waarvoor op dit moment niet genoeg mensen de juiste skills hebben. Anderzijds is er binnen de provincies Brabant en Limburg veel talent aanwezig wat zich nog niet heeft kunnen ontwikkelen richting de 'booming' ICT-markt. Fontys Hogeschool ICT treedt op als intermediair tussen kandidaten en werkgevers en neemt ook het opleidingsdeel voor haar rekening. De kosten voor de opleiding worden grotendeels betaald door de toekomstige werkgever. Daarnaast is er, naast de te besteden tijd, nog maar een kleine investering in geld door de kandidaat nodig.

Werkgeversmarkt

Op donderdag 13 februari staat de werkgeversmarkt voor de start van het programma Software Engineering op de planning. Reeds 15 werkgevers en tientallen kandidaten staan in de startblokken om met elkaar kennis te maken. Voor de start in april of eventueel later in het jaar is er nog plek voor werkgevers en kandidaten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via makeitwork@fontys.nl.

 

Terug naar nieuws overzicht