Cloudera stelt Robert Bearden aan als President en CEO

14-01-2020 | door: Witold Kepinski

Cloudera stelt Robert Bearden aan als President en CEO

Cloudera, aanbieder van enterprise data cloud toepassingen, heeft Robert Bearden aangesteld als President en Chief Executive Officer.

Bearden is een ervaren enterprise software executive. Hij was mede-oprichter en CEO van Hortonworks, een beursgenoteerd open-sourcebedrijf dat in 2019 fuseerde met Cloudera. Hij was ook President en COO van SpringSource, een leverancier van open-source ontwikkelaarstools, tot de overname door VMWare in 2009.

Voordat hij bij SpringSource kwam, was Bearden 'Entrepreneur in Residence' bij Benchmark Capital. Hij was ook COO van JBoss, een open-source middleware-bedrijf, tot de overname door Red Hat in 2006.

Martin Cole gaat met pensioen en huidig bestuurslid Nicholas Graziano neemt de taken van voorzitter van de raad van bestuur over. Kimberly Hammonds zal ook het bord verlaten. Graziano is sinds februari 2018 portefeuillemanager van Icahn Capital LP . Hij was eerder de Founding Partner en Chief Investment Officer van Venetus Partners LP. Graziano is momenteel lid van de raad van bestuur van Conduent Incorporated, Herbalife Nutrition Ltd., Herc Holdings Inc. en Xerox Corporation.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud