10-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Rockwell Automation neemt Avnet Data Security over

Rockwell Automation neemt Avnet Data Security over. Met behulp van de Israëlische cybersecurityprovider wil Rockwell wereldwijd IT/OT-cybersecuritydiensten aanbieden. Avnet biedt een volledige range IT- en OT-cybersecuritydiensten en -oplossingen. Het portfolio varieert van audits, penetration testing, netwerk- en security-oplossingen tot en met trainingen en geïntegreerde IT/OT managed services.

Cybersecurity is één van de snelstgroeiende onderdelen in de dienstverlening van Rockwell Automation. De maakindustrie wordt in toenemende mate digitaal verbonden, wat risico's met zich meebrengt. Rockwell Automation helpt klanten in de maakindustrie bij het definiëren, toepassen, onderhouden en doorontwikkelen van hun cybersecurity strategie. Het bedrijf zet de kennis en ervaring van het Avnet-team in om haar expertise op het gebied van IT- en OT-security en industriële netwerken uit te breiden.

Grotere groep klanten bedienen

"Avnet's combinatie van oplossingen, trainingen, assessments en managed services stelt ons in staat om een veel grotere groep klanten wereldwijd te bedienen. Tegelijkertijd kunnen we ons portfolio van oplossingen in de industriële sector verder ontwikkelen; waaronder ook gerichte oplossingen voor cybersecurity", zegt Frank Kulaszewicz, senior vice-president, Control Products & Solutions bij Rockwell Automation.

"We zijn zeer verheugd dat we onderdeel worden van Rockwell Automation en hun toch al gedegen aanbod op het gebied van cybersecurity verder versterken", aldus Igal Cohen, CEO van Avnet. "We blijven uiteraard onze bestaande klanten bedienen, maar we kunnen nu een uitgebreidere kring klanten bereiken. Het was altijd al onze ambitie om zoveel mogelijk organisaties te helpen bij de beveiliging van hun data tegen interne en externe bedreigingen."

De overname moet nog worden goedgekeurd en wordt naar verwachting begin 2020 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Security