Rabobank bouwt nieuwe online bankapplicatie met Mendix
10-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Rabobank bouwt nieuwe online bankapplicatie met Mendix

De nieuwe online bankportal RaboDirect van Rabobank is gebouwd met behulp van het low-code platform van Mendix, onderdeel van Siemens. Binnen de portal worden transacties van klanten en van de back-office in België en Duitsland beheerd. Het low-code platform leidde tot 50% lagere IT-kosten en verbetert de digitale klantervaring.

"In de financiële sector krijgen verplichte systeemupdates om te voldoen aan regelgeving vaak de prioriteit boven zaken die de klantervaring verbeteren", zegt Bram Voogel, customer success director bij Mendix. "Voor elke bank die actief is in deze markt levert het bieden van nieuwe online mogelijkheden om klanten aan te trekken en te behouden dan ook concurrentievoordeel op. Het low-code platform van Mendix bleek de perfecte oplossing om dit doel te bereiken."

Samenwerking met business experts

Belangrijke systemen die directe invloed hebben op de klantervaring, zijn in-house geplaatst. Het low-code platform van Mendix is gebruikt om het online kanaal van de bank opnieuw te ontwikkelen. Hierdoor is een wekelijkse releasecycli gerealiseerd. Dankzij het Mendix-platform met onder meer drag-and-drop functionaliteit werkten software-ontwikkelaars binnen één omgeving samen met kleine teams van niet-technische business experts. Dit zorgde voor een goede afstemming tussen de bedrijfsdoelen en de behoeften van de klant.

"Het is een belangrijke mijlpaal dat IT in korte sprints kan werken in het applicatie-ontwikkelproces. Het is bovendien mooi om te zien hoe ontwikkelaars en business professionals met het Mendix-platform zeer nauw samenwerken om goede producten te creëren voor klanten van de Rabobank in Duitsland en België", voegt Hans de Visser, vice president product management bij Mendix, toe.

Terug naar nieuws overzicht