Witold Kepinski - 09 januari 2020

DefDev platform koppelt developers en bedrijven

DefDev is gelanceerd, een online service platform dat zich specifiek richt op het koppelen van developers aan bedrijven in Nederland en zorgt er dus voor dat er geen externe recruiters meer aan het wervingsproces te pas hoeven te komen. Developers kunnen rechtstreeks hun diensten aanbieden en bedrijven kunnen rechtstreeks in contact komen met geschikte developers.

Veel bedrijven schakelen IT-recruitmentbureaus in om de vacatures te kunnen vervullen. Dit gaat echter gepaard met hoge kosten en doorgaans weinig transparante procedures, wat voor zowel bedrijven als developers onaantrekkelijk is. Niet alleen worden developers vrijwel dagelijks belaagd door bureaus via telefoon en social media, ook moeten zij bij interesse in een bepaalde functie vaak inboeten op het salaris of hun uurtarief. Dit geldt tegelijkertijd ook voor bedrijven die veel geld kwijt zijn aan bemiddelingskosten. Het platform bedient niet alleen developers en bedrijven voor vaste aanstellingen maar ook voor freelance opdrachten. Op DefDev zijn externe recruiters niet welkom. Sterker nog: Tussenpersonen, externe recruiters, brokers, recruitment consultants en headhunters worden van de website geweerd.

Efficiënter, goedkoper en transparanter

Oprichter en IT-recruitmentprofessional Jeroen Jansen is van mening dat het recruitmentproces voor zowel bedrijven als developers beter, sneller, transparanter en kostenefficiënter kan: “Door de ervaringen die wij hebben opgedaan, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de traditionele vorm van IT-recruitment stilstaat en zich niet doorontwikkelt. Er is duidelijk behoefte aan een platform dat op een nieuwe en directe manier de werknemer/freelancer en de werkgever/opdrachtgever bij elkaar brengt.”

Het platform past helemaal in het straatje van bedrijven en IT’ers van nu die willen dat solliciteren vooral makkelijk en snel is, zonder al te veel onnodig contact en 1-op-1 afspraken met tussenpersonen in de beginfase van het sollicitatieproces zonder dat het om een concrete baan of opdracht gaat. “Met DefDev kunnen beide partijen elkaar snel en makkelijk online vinden en benaderen” aldus Jansen.

Een gratis profiel in slechts enkele minuten

Een profiel aanmaken op het platform is gratis en kost slechts een paar minuten. DefDev hanteert zeven multiplechoicevragen om een kandidaat vindbaar en ‘searchable’ te maken voor bedrijven op het platform. Jansen vertelt: “Na je inschrijving kun je op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Je kunt via ons platform direct contact leggen met je mogelijke toekomstige werk- of opdrachtgever en zelf het tempo bepalen tot de uiteindelijke indiensttreding of opdrachtaanvaarding. Daarbij heb je de salaris- en tariefonderhandeling in eigen hand, het gebruik van het platform is voor een developer geheel gratis en er wordt niet bemiddeld.”

DefDev is een platform omdat het zich richt op zowel de vaste als de freelance markt voor developers, dat maakt DefDev volgens de opriochters interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar developers. Andere platformen richten zich veelal op alleen freelancers of op vaste aanstellingen. Bedrijven kunnen zich abonneren op Defdev als ze op zoek zijn naar developers. Per abonnementsvorm verschilt de looptijd, het aantal te plaatsen vacatures en de daarbij behorende prijs. Ieder bedrijf krijgt een eigen bedrijfspagina waarop vacatures geplaatst kunnen worden.