Nederlandse start-up Tunga opent tweede kantoor in Afrika

09-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Nederlandse start-up Tunga opent tweede kantoor in Afrika

Start-up Tunga opent een kantoor in het Nigeriaanse Lagos. Het bedrijf ontsluit vanuit dit kantoor de Afrikaanse talentenpool te ontsluiten voor Westerse bedrijven die in eigen land moeilijk gekwalificeerde software ontwikkelaars kunnen vinden. Tunga beschikt al langer over een vestiging in Kampala, Oeganda.

Tunga is in 2015 opgericht als een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse sociaal ondernemer Ernesto Spruyt en de not-for-profit organisatie Butterfly Works. "Afrikaanse software engineers bieden een uitstekend alternatief voor de moeilijk te vinden westerse techneuten. We werken in Afrika met buitengewoon gemotiveerde lokale ontwikkelaars in gebieden waar een hoge werkloosheid heerst en scherpen we hun vaardigheden aan zodat ze topkwaliteit techneut worden. Dat is natuurlijk voor alle partijen goed nieuws. We zijn in Afrika dan ook behoorlijk populair, als merk", vertelt Spruyt. "Engels is meestal de eerste taal, Lagos ligt in dezelfde tijdzone als Europa, de snelheid waarop we Afrikaanse collega's kunnen inzetten is hoog en ook de continuïteit is een voordeel. Bovendien liggen de uurtarieven in Afrika echt veel lager dan die in Europa en Amerika."

Kampala, Oeganda is de thuisbasis van Tunga's eerste kantoor in Afrika. In Lagos ontstaat nu ook een booming tech scene. "Omdat veel van onze Afrikaanse ontwikkelaars uit Nigeria komen hebben we besloten ook in Lagos een kantoor te openen. Wij investeren hierbij in het opleiden van jonge Afrikaanse techneuten tot medior en senior ontwikkelaars en dan is het handig vanuit een lokale hub te werken", aldus Spruyt. "We nemen projecten als geheel aan maar ook werken we veel met gedetacheerde collega’s, die op afstand meewerken aan een projectteam. Er blijkt ook behoorlijk veel vraag te zijn naar deze vorm van samenwerken."

Terug naar nieuws overzicht