Appian neemt RPA-bedrijf Novayre Solutions SL over

08-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Appian neemt RPA-bedrijf Novayre Solutions SL over

Appian neemt Novayre Solutions SL over, een ontwikkelaar van het Jidoka RPA-platform. Met de overname creëert Appian een one-stop-shop voor Automation met oplossingen voor workflow, AI en RPA.

Volgens Forrester is het de verwachting dat de RPA-markt tegen 2023 12 miljard dollar zal bereiken, maar veel organisaties bevinden zich nog in de vroege stadia van hun RPA-journey. Bedrijven experimenteren met RPA door robots van meerdere leveranciers te implementeren, wat resulteert in een gefragmenteerd technologielandschap. Robots worden vaak ingezet in silo's zonder effectief menselijk toezicht, waardoor managementuitdagingen ontstaan. Zorgen van CIO's over robot security en governance beperken de groei van RPA voor grootschalige gebruiksscenario's.

One-stop-shop voor automatisering

Met de overname wil Appian een one-stop-shop voor automatisering creëren. Appian brengt low-code ontwikkeling en RPA samen in een automation platform, dat de drie pijlers van het moderne werken - mensen, bots en artificial intelligence - orkestreert. Appian levert RPA-governance voor de enterprise. Organisaties kunnen robotic workforces van populaire RPA vendors managen, inclusief Blue Prism en UIPath. De business interfaces voor het managen van robots - inclusief monitoring, scheduling en reporting - zijn zowel op het web beschikbaar als op mobiele devices. De service levert analytics en rapportage, variërend van impactanalyse tot compliance.

De nieuwe service wordt wereldwijd in de Appian cloud beschikbaar. Bot-developers kunnen gebruikmaken van een Java Integrated Development Environment (IDE), die hen in staat stelt om geavanceerde robots te bouwen. Ze kunnen ook door Google ondersteunde AI integreren, waarmee robot use cases uitgebreid kunnen worden en bot- management gefaciliteerd wordt. Enterprise-grade security met SOC 2 and ISO 27001 compliance certificering wordt geïntegreerd.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht