Witold Kepinski - 07 januari 2020

Veeam benoemt Danny Allan tot Chief Technology Officer

Veeam benoemt Danny Allan tot Chief Technology Officer image

Veeam Software, aanbieder van back-upoplossingen en Cloud Data Management, heeft Danny Allan benoemd tot Chief Technology Officer (CTO) en Senior Vice President (SVP) van Product Strategy.

Allan promoveerde vanuit zijn vorige rol als Vice President (VP) van Product Strategy en zal nu Veeam’s wereldwijde productstrategiegroep en -initiatieven leiden en het voortouw nemen in de technologievisie van het bedrijf, om een sterke leverancier van back-upoplossingen voor clouddatamanagement te zijn.

Met meer dan twintig jaar technologische ervaring is Allan gepassioneerd door het oplossen van klantproblemen en software-innovatie. In zijn vorige rol als VP van Product Strategy was Allan verantwoordelijk voor het bedenken en communiceren van de Veeam-visie voor clouddatamanagement, in samenwerking met grootzakelijke klanten en grote dienstverleners om het succes op lange termijn in de sector te beoordelen en te garanderen. Hiervoor was hij CTO van Desktone, een softwareplatform voor dienstverleners die hosted desktops bieden, dat werd overgenomen door VMware. Eerder in zijn carrière was Allan directeur Security Research bij IBM en lid van de Security Architecture Board, waar hij medeauteur was van het IBM Secure Engineering Framework. Hij is in het bezit van meerdere softwareoctrooien op het gebied van cloud en beveiliging.

Ratmir Timashev, medeoprichter en Executive Vice President Sales & Marketing van Veeam: “Danny heeft een significante invloed op de visie en de strategische richting van Veeam gehad sinds hij begin 2017 bij het bedrijf begon. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het verstevigen van ons marktleiderschap. Nu klanten wendbaarder willen zijn en de kracht van hun data willen vergroten, moet Veeam blijven innoveren en onder leiding van Danny weet ik dat we de groei van onze organisatie versnellen nu we overgaan naar Act II.”

Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam: “ De afgelopen tien jaar heeft Veeam de markt gedomineerd door het leveren van oplossingen die voldoen aan de eisen van de klant. Eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn essentieel voor organisaties over de hele wereld en Veeam's leidende positie op dit gebied is duidelijk. Ons portfolio stelt klanten in staat hun gegevens te beschermen en te beheren, ongeacht waar ze zich bevinden – of het nu in virtuele, fysieke of cloud-omgevingen is. Maar ik ben enthousiast over wat er nog komt en ik weet dat 2020 een breed scala aan nieuwe innovaties zal brengen die ervoor zorgen dat Veeam zijn dominante positie op de markt blijft versterken.”