Snapchat neemt deepfake bedrijf AI Factory over

07-01-2020 | door: Redactie

Snapchat neemt deepfake bedrijf AI Factory over

Snap neemt AI Factory over. AI Factory ontwikkelt technologie om snel deepfake video's te maken. Ook concurrent TikTok beschikt over zo'n technologie.

Snap, het bedrijf achter de Snapchat app, bevestigt de overname maar geeft geen details. Maar volgens de Oekraïnse techsite Ain betaalde het 166 miljoen dollar voor AI Factory.

Cameos functie uitbreiden

De technologie van het overgenomen bedrijf wordt ingezet om Snapchat's Cameos functie uit te breiden. Daarmee kan je een foto nemen en die automatisch laten bewerken om verschillende gezichtsuitdrukkingen te maken. Met AI Factory is het mogelijk om een video van je eigen gezicht in een andere video te verwerken.

De overname wordt bekend gemaakt op het moment dat Techcrunch meldt dat concurrent TikTok, van het Chinese ByteDance, haar eigen deepfake technologie heeft ontwikkeld. Ook daarmee kan je je gezicht in een andere video plaatsen. Het gaat daarbij om een reeks door TikTok geselecteerde video's.

Zorgen

De evolutie van gezichtsherkenning en automatische videobewerking doet wel vragen rijzen. Met de juiste software en een stevige computer is het vandaag al relatief makkelijk om een video te manipuleren en daarbij iemand bijvoorbeeld andere dingen te laten zeggen of doen. Algemeen wordt gevreesd dat de technologie in populaire apps als TikTok of Snapchat integreren er voor zal zorgen dat deepfakes nog talrijker zullen opduiken.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht