Antler haalt vijftig miljoen dollar op bij investeerders

07-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Antler haalt vijftig miljoen dollar op bij investeerders

De wereldwijd opererende startup-generator en early stage venture capital investeerder Antler maakt bekend 50 miljoen dollar te hebben opgehaald bij investeerders. Het geld is bedoeld voor haar fondsen in Amsterdam, Londen, New York, Oslo, Stockholm, Sydney, Nairobi en Singapore.

Onder de nieuwe investeerders zijn Facebook medeoprichter Eduardo Saverin en Elaine Saverin, evenals investeerder en filantroop Christen Sveeas (via Kistefos). Ook Canica International en de Japanse financiële dienstverlener Credit Saison steken geld in Antler.

Ervaren ondernemers koppelen aan startups

Magnus Grimeland, CEO en oprichter van Antler, zegt: "De wereld zit vol met briljante en vastberaden mensen die het in zich hebben om innovatieve bedrijven op te zetten. Maar deze mensen hebben nog niet de sprong gewaagd naar het ondernemerschap. Wij focussen ons op deze mensen om hen te helpen met het creëren van baanbrekende bedrijven door het koppelen van ervaren ondernemers aan startups. Het werven van fondsen over zeven locaties betekent dat we onze impact wereldwijd kunnen verspreiden. Wij kijken er naar uit om ons huidige portfolio van aantrekkelijke startups uit te breiden en daarnaast nog meer Antler programma’s te lanceren in 2020."

Antler selecteert en stelt mensen in staat om technologiebedrijven op te zetten - ongeacht geslacht, sociaaleconomische achtergrond of etniciteit - vanaf het begin tot het einde van het programma. Vervolgens verstrekt Antler pre-seed en later-stage kapitaal aan de succesvolle bedrijven. Om deze financiering te kunnen bieden, heeft Antler lokale fondsen op elke locatie.

'Diversiteit is van fundamenteel belang'

Youri Doeleman, partner bij Antler Nederland, zegt: "We zijn ontzettend trots om onderdeel te zijn van de wereldwijde Antler organisatie en we geloven dat diversiteit van fundamenteel belang is voor het succes van bedrijven. Deze extra investeringen helpen ons om uitzonderlijke talenten ook in Nederland samen te brengen en zo diversiteit in onze Nederlandse startups op alle gebieden te waarborgen voor sterke teams en impactvolle bedrijven."

Terug naar nieuws overzicht