Wouter Hoeffnagel - 03 januari 2020

Xiaomi-camera's lekken beelden via Nest Hub

Alle integraties van Xiaomi-apparatuur met Nest Hub en Google Assistant zijn door Google geblokkeerd. Dit nadat een Xiaomi-gebruiker meldde via zijn Google Nest Hub willekeurige camerabeelden van andere klanten te zien krijgt als hij de beelden van zijn eigen Xiaomi-camera wil bekijken.

Dit bevestigt Google tegenover Android Police. Een Xiaomi-gebruiker meldde het probleem donderdag 2 januari op Reddit. In zijn post laat de gebruiker zien hoe hij op zijn Google Nest Hub camerabeelden van willekeurige andere Xiaomi-klanten te zien krijgt. De gebruiker maakt hierbij gebruik van een Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera gekoppeld aan de Google Nest Hub. Beide apparaten zijn naar verluid nieuw aangeschaft.

De oorzaak van het privacylek is onduidelijk. Ook is niet bekend welke Xiaomi-camera's worden getroffen en of het lek ook bestaat indien er geen gebruik wordt gemaakt van de Nest Hub. Google neemt het probleem in ieder geval serieus en blokkeert tijdelijke alle integraties van Xiaomi-apparatuur met Nest Hub en Google Assistant.