Wouter Hoeffnagel - 02 januari 2020

Zuid-Korea bestrijdt overtredingen en misdaad met slimme camera's

Zuid-Korea bestrijdt overtredingen en misdaad met slimme camera's image

Zuid-Korea installeert drieduizend camera's om overtredingen op straat geautomatiseerd te herkennen. De camera's moeten vanaf juli in een district in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel geplaatst zijn.

ZDnet meldt dat de camera's kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om beelden te analyseren en mogelijke wetsovertredingen vast te stellen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar gedragspatronen, locatie en tijd om verdachte situaties te herkennen. Zo kunnen de camera's onder meer detecteren of iemand door een ander wordt gevolgd. Ook kijken de camera's naar de kleding van voorbijgangers, zoals de aanwezigheid van hoeden, maskers en brillen. Denk echter ook aan verdachte objecten die personen kunnen gebruiken om wetsovertredingen of misdrijven te plegen.

De camera's zijn eigendom van het district Seocho in Seoel en het Zuid-Koreaanse Electronics and Telecommunications Research Institute. Het systeem berekent automatisch de kans dat een misdrijf plaatsvindt op een specifieke plek. Indien dit percentage een bepaalde waarde overschrijdt, alarmeert het systeem automatisch de lokale politie.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024