Britse toezichthouder: Investering van Amazon in Deliveroo schaadt concurrentie

01-01-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Britse toezichthouder: Investering van Amazon in Deliveroo schaadt concurrentie

Het minderheidsbelang dat Amazon in maaltijdbezorger Deliveroo wil nemen kan de concurrentie in de sector verstoren. De Britse mededingingsautoriteit vreest dat een dergelijke overname kan leiden tot hogere prijzen en een lager serviceniveau voor klanten.

Amazon kondigde in mei aan 440 miljoen Britse pond te investeren in Deliveroo. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) liet eerder al weten zorgen te hebben over de overname. Amazon en Deliveroo kregen daarom eerder deze maand vijf dagen de tijd om zorgen over de impact op de concurrentie in de markt weg te nemen.

Diepgravend onderzoek

Hierin zijn de partijen niet geslaagd, meldt de CMA. De toezichthouder gaat een diepgravend onderzoek uitvoeren naar de overname, dat op 11 juni 2020 moet zijn afgerond. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek kan de CMA de investering blokkeren of specifieke eisen stellen aan beide bedrijven.

Amazon is eerder op de Britse markt enige tijd actief geweest met Amazon Restaurants, dat beschikbaar was via Amazon Prime. Deze dienst werd in 2016 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, maar in december 2018 alweer opgedoekt.

Terug naar nieuws overzicht