Converged Systems markt groeit verder door

02-01-2020 | door: Witold Kepinski

Converged Systems markt groeit verder door

De Converged Systems markt groeide verder door in het derde kwartaal van 2019. Vooral Lenovo, Dell Technologies, Cisco en HPE wisten sterk te groeien zo meldt IDC. De wereldwijde omzet uit geconvergeerde systeem markten steeg jaar op jaar met 3,5% tot 3,75 miljard dollar in het derde kwartaal van 2019 (3Q19).

"De markt voor geconvergeerde systemen blijft groeien ondanks een uitdagende algehele datacenterinfrastructuuromgeving", zegt Sebastian Lagana, onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "Vooral hypergeconvergeerde oplossingen blijven in trek, aangezien leveranciers uitstekend werk leveren om de oplossingen te positioneren als een ideaal raamwerk voor hybride, multi-cloudomgevingen vanwege hun softwaregedefinieerde karakter en gemak van integratie in agnostische omgevingen."

Segmenten van geconvergeerde systemen

Het marktbeeld van geconvergeerde systemen van IDC biedt drie segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hypergeconvergeerde systemen. De gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuurmarkt genereerden in het derde kwartaal ongeveer 1,26 miljard dollar aan inkomsten, wat een krimp van 8,4% jaar op jaar en 33,7% van alle opbrengsten uit geconvergeerde systemen vertegenwoordigt.

De omzet van geïntegreerde platforms daalde met 13,9% op jaarbasis in 3Q19, met een omzet van 475 miljoen dollar. Dit bedroeg 12,6% van de totale omzet uit de geconvergeerde systeemmarkt. De omzet uit hyperconverged systeemverkopen groeide met 18,7% op jaarbasis gedurende het derde kwartaal van 2019, met een omzet van bijna 2,02 miljard dollar. Dit bedroeg 53,7% van de totale markt voor geconvergeerde systemen.

IDC biedt twee manieren om technologieleveranciers in de markt voor hyperconverged systemen te rangschikken: door het merk van de hyperconverged-oplossing of door de eigenaar van de software die de belangrijkste hyperconverged-mogelijkheden biedt. Rankings op basis van een merkbeeld van de markt zijn te vinden in de eerste tabel van een online IDC persbericht en rankings op basis van de vendor van de hyperconverged software zijn te vinden in de tweede tabel in het persbericht. Beide tabellen bevatten allemaal dezelfde software en hardware, opgeteld tot dezelfde marktomvang.

Dell Technologies was de grootste leverancier met een omzet van 708,4 miljoen dollar en een aandeel van 35,1%. Nutanix genereerde 262,2 miljoen dollar aan hardware-inkomsten voor merken, wat 13,0% van de totale HCI-markt tijdens het kwartaal vertegenwoordigt. Er was een drievoudige gelijkspel voor de derde plaats tussen Cisco, Hewlett Packard Enterprise en Lenovo, met een omzet van 109 miljoen, 91,9 miljoen en 91,5 miljoen dollar elk, wat een aandeel van respectievelijk 5,4%, 4,6% en 4,5% vertegenwoordigt.

Terug naar nieuws overzicht