Witold Kepinski - 31 december 2019

Hitachi Vantara leidt Object Based Storage markt

Hitachi Vantara leidt Object Based Storage markt image

Hitachi Vantara leidt de Object Based Storage (OBS) markt zo meldt IDC in zijn IDC MarketScape Worldwide Object-Based Storage 2019 Vendor Assessment.

Andere leiders zijn NetApp, Scality, Dell EMC en IBM. Daarna volgen Caringo, SUSE, SwiftStack en Western Digital. OpenIO en StorageCraft zijn de hekkensluiters.

Het OBS-marktsegment, dat deel uitmaakt van de bestands- en OBS-markt, is een voorbeeld van een volwassen wordende en groeiende markt. In deze IDC MarketScape probeert IDC de mogelijkheden en strategieën van belangrijke leveranciers van OBS-oplossingen te beoordelen. IDC verwacht dat marktkrachten zoals hevige concurrentie en de vraag van kopers de metamorfose van deze markt zullen versnellen tot een volwassen markt met enkele dominante verkopers en enkele ontwrichtende startups.

"Een nieuwe gedigitaliseerde wereld vraagt om een infrastructuur die uiterst schaalbaar en flexibel is wat betreft aflevermodellen en ondersteunt nieuwe high-performante gebruiksscenario's zoals analyse en levering van inhoud," zegt Amita Potnis, onderzoeksmanager in het opslagteam van IDC. "OBS-platforms houden de belofte en het potentieel in om eindgebruikers op dit pad van digitalisering te ondersteunen. In deze concurrerende markt bieden leveranciers die OBS-platforms aanbieden met de meest aantrekkelijke waardepropositie via een langetermijnstrategie, onderzoeks- en ontwikkelingsplan en flexibele leveringsmodellen zal overleven."