Centric krijgt en zendt aandacht

26-12-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Centric krijgt en zendt aandacht

Er is weer volop nieuws over IT-dienstverlener Centric in de media. Tubantia schreef recent een artikel over het vetrek van diverse topmanagers, de sfeer op de werkvloer en de grote afhankelijkheid die veel bedrijven en gemeenten hebben van Centric software. Centric reageert op zijn site met persberichten over 'Nepnieuws' en eigen interview met Centric baas Gerard Sanderink.

Tubantia analyseert onder andere dat sinds de komst van de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek het nogal onrustig is bij Centric, in ieder geval aan de top. Verder maken concurrenten zich klaar om een alternatief te zijn voor Centric. Zo zijn er inmiddels zijn diverse Centric topmanagers overgestapt naar Cegeka. Recent ging Centric cfo Rianne Jans exit. Verder zou François Zielemans zich hebben teruggetrokken als baas van het Cyber Defense Services onderdeel binnen Centric. Follow The Money schreef eerder begin december 2019 een analyse rond het gebeuren bij Centric en Van Rijbroek.

Centric meldt op zijn site dat het allemaal om 'nepnieuws' gaat waarbij enkele dagbladen op de korrel worden genomen: "Tubantia, Brabants Dagblad en de Gelderlander zijn onrechtmatig jegens de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek." Verder is er op de Centric site een tekst van een interview met Gerard Sanderink gepubliceerd waar hij onder andere ingaat op de rechtszaak met zijn ex Brigitte van Egten en de inval van de FIOD bij Strukton.

 

Terug naar nieuws overzicht