Tecknoworks: ISV haalt veel cloud voordelen met Microsoft Azure
12-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tecknoworks: ISV haalt veel cloud voordelen met Microsoft Azure

Volgens Tecknoworks, specialist in applicatiemodernisatie en -innovatie, kunnen veel onafhankelijke softwareaanbieders hun diensten verrijken door hun producten te laten landen in de Azure-cloud. “Microsoft is niet voor niets onze technology partner of choice”, vertelt algemeen directeur Maurik van den Heuvel.

Tecknoworks ontwikkelt gespecialiseerde bedrijfsapplicaties voor eindgebruikers, maar is ook een belangrijke adviseur voor zogeheten Independent Software Vendors (ISV's). Tecknoworks heeft verstand van zowel de technische kant van innovatie als de zakelijke, en ontwikkelde een geheel eigen methodiek om business innovaties (beter) te laten aansluiten bij technische innovaties. De dienstverlener, die onder meer aan applicatieontwikkeling doet in co-creatie met ISV's, adviseert marktpartijen over productmodernisering en cloudmigraties, en ontwikkelt zelf vooral applicaties voor eindgebruikers in de verticals finance, healthcare en pharma.

Centraal in de propositie van Tecknoworks staat de Azure Cloud van Microsoft. Microsoft is de 'technology partner of choice', zoals Van den Heuvel het noemt. “Met Azure heb je meer automation en meer power, denk bijvoorbeeld aan AI-services in de cloud of een open source SQL database. Vooral ISV's kunnen hun diensten en softwareoplossingen echt verrijken in Azure. Wij faciliteren dat en helpen mee, ook in samenwerking met Microsoft. Tecknoworks heeft een sterke band met Microsoft en kan de Amerikaanse softwaregigant relatief makkelijk in beweging krijgen.”

Volgens Van den Heuvel is er de afgelopen jaren 'een ongelooflijke boost' geweest om ISV's naar de cloud te krijgen. “Vooral naar de Azure Cloud van Microsoft. De cloud biedt volop mogelijkheden op het gebied van IaaS, SaaS en PaaS, en moderne technieken als artificial intelligence en machine learning worden voornamelijk via cloudplatforms aangeboden.”

Lees hier het hele interview over de propositie van Tecknoworks voor ISV's.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud