Tecknoworks: drie voorwaarden voor een succesvolle cloudgang
09-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tecknoworks: drie voorwaarden voor een succesvolle cloudgang

Volgens softwarespecialist Tecknoworks kunnen softwareleveranciers hun producten succesvol naar de cloud brengen als ze voldoen aan drie belangrijke voorwaarden. “Zorg voor de juiste kennis en voldoende capaciteit”, adviseert Maurik van den Heuvel van Tecknoworks. “Maar ook: wees bestand tegen de druk van een snel veranderende markt.”

Tecknoworks is specialist in applicatiemodernisatie en -innovatie en ontwikkelt gespecialiseerde bedrijfsapplicaties. Met veel kennis van en ervaring met zowel de innovatieve als de zakelijke kant van applicatieontwikkeling, is Tecknoworks tevens een belangrijke adviseur voor andere softwarebouwers. Momenteel kloppen vooral veel ISV's (Independent Software Vendors) bij Tecknoworks aan, omdat ze hulp nodig hebben bij een gang naar de cloud.

Volgens Maurik van den Heuvel, algemeen directeur van Tecknoworks, moeten softwareaanbieders in ieder geval aan drie voorwaarden voldoen om hun producten succesvol aan te bieden als cloudapplicatie. “Een ISV moet zich aanpassen als die naar de cloud wil, en dat betekent vooral de juiste kennis aan boord hebben. Je kan veel uit een boekje halen, maar je ontkomt niet aan de nodige ervaring, bijvoorbeeld met een IoT-hubdienst of een AI-service van Microsoft.”

Daarnaast is voldoende capaciteit nodig. Van den Heuvel: “Een ISV is niet altijd in de gelegenheid om voldoende ontwikkelaars vrij te maken voor de cloudgang van een bestaande applicatie, bijvoorbeeld omdat veel medewerkers bezig zijn met het wegwerken van een back log. Tecknoworks kan daarbij helpen – we doen dingen graag in co-creatie – maar we kunnen ook assisteren door kennis over te dragen. Ten derde: wees bestand tegen de druk van de markt en zorg dat je snel schakelt. Nieuwe alternatieven zijn meestal cloud-born en voor je het weet heb je er een concurrent bij. Het aantal SaaS-leveranciers zal snel groeien de komende jaren.”

Lees het uitgebreide interview over Tecknoworks op deze link.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud