Veel ISV's willen naar de cloud, maar zijn daar nog lang niet
01-01-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veel ISV's willen naar de cloud, maar zijn daar nog lang niet

Uit de voorlopige resultaten van een grootschalig onderzoek van softwarespecialist Tecknoworks onder ISV's blijkt dat nog lang niet alle Independent Software Vendors klaar zijn met hun cloudgang. “Meer dan 80 procent zit nog in de beginfase, die in veel gevallen bestaat uit de re-host van een bestaande applicatie binnen een cloudomgeving”, vertelt Maurik van den Heuvel van Tecknoworks. “Volledig cloud native is voor veel ISV's nog ver weg.”

Het onderzoek van Tecknoworks, specialist in applicatiemodernisatie en -innovatie, richt zich op zo'n vijfhonderd ISV's in Nederland. Globaal zijn er drie categorieën: partijen die al 'lift & shift' hebben gedaan, partijen die volledig zijn overgestapt en ISV's die altijd al in de cloud aanwezig waren als een 'cloud-born' bedrijf.

Volgens Maurik van den Heuvel, algemeen directuer bij Tecknoworks Nederland, geeft het onderzoek een goed inzicht, maar wel een enorme mix van resultaten en dat had hij ook wel verwacht. “Het ISV-landschap is zeer gevarieerd en de initiële antwoorden op onze vragen daardoor ook. Maar de voorlopige resultaten bevestigen onze eigen observaties en ook de feedback die we krijgen van bijvoorbeeld Microsoft, onze 'technology partner of choice'. Wat we vooral terugkrijgen: een ISV is met een cloudgang begonnen, maar nog lang niet waar hij wil zijn. Meer dan 80 procent zit nog in de beginfase, die in veel gevallen begint met de re-host van een bestaande applicatie binnen een cloudomgeving. Volledig cloud native is voor veel ISV's nog ver weg. Een substantieel deel is begonnen, maar nog lang niet klaar.”

De deelnemende ISV's zijn actief door Tecknoworks uitgenodigd. Later in januari worden de definitieve resultaten verwacht.

Lees op deze link het hele interview met Tecknoworks.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud