Welke Software Innovator wint een Dutch IT-channel Award?

27-12-2019 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Welke Software Innovator wint een Dutch IT-channel Award?

De Dutch IT-channel award voor Software Innovator of the Year staat klaar voor de leverancier die de meest innovatieve software leverde in 2019, als product en/of als service. Belangrijk is vooral dat gebruikers van het softwareproduct hun business daarmee écht konden versterken. Wie volgt OutSystems op, de winnaar van vorig jaar?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Awingu uit Gent (België) levert een workspace-oplossing die gebruikers in een uitstekend beveiligde browseromgeving toegang geeft tot corporate IT-resources, zoals bedrijfsapplicaties (de 'oude' Windows, Linux, SaaS of interne webapplicaties) en bedrijfsbestanden. De ontwerpers hebben bij het bedenken van deze oplossing goed nagedacht over het werken van de toekomst. Door gebruikers toegang te geven tot al hun bestanden en applicaties ongeacht waar ze zich bevinden en ongeacht het apparaat dat ze gebruiken, speelt Awingu in op de trend van flexibel werken. Awingu maakt het mogelijk om veilig, eenvoudig en efficiënt te werken waar mensen maar willen, op hun persoonlijke laptop, tablet of telefoon.

Barracuda Networks, de Amerikaanse leverancier van softwareproducten voor security, netwerk en storage, was in 2019 onder meer succesvol met de Barracuda Total Email Protection stack. Onderdeel daarvan is de AI-oplossing Sentinel, waarmee gebruikers zich beschermd weten tegen spear phishing, social engineering en 'account takeovers'. Sentinel maakt onder meer een einde aan zogeheten CEO-fraude, waarbij financiële medewerkers nep emails met betaalverzoeken ontvangen, zogenaamd van de baas. Total Email Protection is bovendien 'zelflerend': Barracuda betrekt de klant van begin tot eind in het proces en maakt gebruikers (veelal onbewust) bewuster van de cyberdreigingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

Betty Blocks is een Nederlands no-code applicatieontwikkelplatform, waarmee ook niet-programmeurs of zogeheten 'citizen developers' software kunnen ontwikkelen omdat ze geen code hoeven schrijven. Het bedrijf uit Alkmaar verspreidt zijn visie inmiddels over de hele wereld, met nieuwe kantoren in Londen en Atlanta (VS). Met Betty Blocks innoveren organisaties sneller en slimmer doordat zowel IT-professionals als medewerkers aan de businesskant zich kunnen bezighouden met applicatieontwikkeling. Betty Blocks, dat in 2019 voor het derde jaar op rij door Gartner 'visionair' werd genoemd in het Magic Quadrant voor Low-code platforms, werd dit jaar (via een partnerkanaal) geïmplementeerd bij onder andere Univé, de gemeente Zaanstad en Tele2.

Ook Progress Software heeft een toonaangevend platform voor het eenvoudig ontwikkelen en implementeren van bedrijfsapplicaties. Het bedrijf uit Massachusetts, in Nederland gevestigd in Rotterdam, stelt klanten en partners in staat om snel, met weinig inspanning en tegen lage kosten moderne en impactvolle 'digitale ervaringen te leveren'. In 2019 werd Progress Kinvey geïntroduceerd, een applicatieontwikkelplatform dat professionele ontwikkelaars een hoge productiviteit en operationele efficiency geeft. Progress Kinvey werd onder meer ingezet door Hello Tractor, een Afrikaans agrarisch technologiebedrijf dat met de oplossing in twee maanden tijd een mobiele app ontwikkelde waarmee Afrikaanse boeren snel kunnen beschikken over een tractor.

Met het cloudgebaseerde platform van ServiceNow krijgen organisaties digitale workflows die de werkervaring en de productiviteit van zowel werknemers als een organisatie als geheel verbeteren. ServiceNow vereenvoudigt het op maat bouwen van bedrijfsapplicaties aanzienlijk. Het cloudbedrijf uit Californië, in Nederland kantoor houdend in Amsterdam, levert een servicemodel waarmee klanten hun workflows kunnen definiëren, structureren en automatiseren. ServiceNow Service Management is er voor iedere afdeling binnen een organisatie, van IT tot HR en van Facility Management tot Field Service. Het wordt geleverd via de ServiceNow Enterprise Cloud, die vanaf het begin is ontworpen als een cloudplatform dat zoveel mogelijk werk uit handen moet nemen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards