Wouter Hoeffnagel - 20 december 2019

SLTN Inter Access wint Europese aanbesteding regionale ICT-samenwerking gemeente Doetinchem

SLTN Inter Access wint Europese aanbesteding regionale ICT-samenwerking gemeente Doetinchem image

SLTN Inter Access (SLTN) wint Europese aanbesteding voor het vervangen van de datacenter IT-infrastructuur van de regionale ICT-samenwerking vanuit gemeente Doetinchem. Deze samenwerking omvat 13 organisaties met gemeente Doetinchem als gastheer voor het leveren van diverse automatiseringsdiensten.

Door toepassing van het HyperConverged Infrastructure (HCI) van Nutanix beschikt de ICT samenwerking nu over een geïntegreerd en geconsolideerd Dell server en Veeam back-up platform, eenvoudig in beheer en volledig op elkaar afgestemd. De raamovereenkomst is ingegaan op 22 juli en heeft een looptijd van 2 jaar, met de mogelijkheid het contract viermaal voor een periode van één jaar te verlengen.

Constructieve samenwerking

"We zijn bijzonder trots op dit uitstekende resultaat en het gestelde vertrouwen door de ICT-samenwerking. Door een constructieve samenwerking in combinatie met slimme private clouddiensten van SLTN, is het doel behaald om de IT-beheersinspanning en -kosten aanzienlijk terug te brengen. De aanbestedingsprocedure die de gemeente Doetinchem gekozen heeft, een mededingingsprocedure met onderhandeling, gaf SLTN de kans om deze oplossing helemaal naar de wensen en eisen van de gemeente samen te stellen. We zijn erg blij dat de gemeente voor SLTN gekozen heeft. Hiermee laat SLTN tevens zien dat zij in de lokale overheidsmarkt op het gebied van infrastructuurdiensten een steeds sterkere positie krijgt", aldus Eugene Tuijnman (foto), CEO van SLTN.

"De ICT samenwerking heeft een aanbestedingstraject doorlopen om de infrastructuur in het datacenter te vervangen waarbij alle mogelijkheden van onpremise, Cloud en een combinatie van die twee tot de mogelijkheden behoorde. SLTN heeft zich in dit traject als partner gepresenteerd die een organisatie begeleidt in het maken van de juiste keuzes. Er zijn verschillende mogelijkheden benoemd en met goede beargumentering zijn afwegingen gemaakt voor keuzes die uiteindelijk hebben geleid tot een winnend voorstel op prijs, product en kwaliteit van de leverancier. We verwachten met SLTN een ICT-partner te krijgen die voor ons als een verlengstuk van de interne ICT-afdeling gaat fungeren", aldus de ICT samenwerking.