Wouter Hoeffnagel - 19 december 2019

Amazon, Apple en Google werken aan open standaard voor smarthomes

Amazon, Apple en Google slaan de handen ineen met de ZigBee Alliance voor de ontwikkeling van en een open standaard voor smarthomes. De standaard moet het eenvoudiger maken verschillende apparaten in een thuisnetwerk met elkaar te verbinden.

Veel domotica zoals slimme lampen, themostaten, camera's of deursloten werken op dit moment met een eigen ecosysteem. Veel producten kunnen hierdoor alleen met het systeem van de fabrikant overweg en niet gecombineerd worden met andere producten. De standaard waar Amazon, Apple, Google en de ZigBee Alliance aan werken moet hier verandering in brengen.

De nieuwe standaard wordt gebaseerd op het internetprotocol en zonder licentiekosten beschikbaar gesteld. Vanuit de ZigBee Alliance zijn een groot aantal bedrijven betrokken bij de ontwikkeling, waaronder IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (het voormalige Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy en Wulian. Het is onduidelijk wanneer de standaard beschikbaar wordt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024