NetApp EMEA promoveert Matt Watts en Johannes Wagmueller

Matt Watts - NetApp

NetApp EMEA promoveert Matt Watts en Johannes Wagmueller

Alexander Wallner - NetApp

NetApp EMEA promoveert Matt Watts en Johannes Wagmueller

Johannes Wagmuller - NetApp

18-12-2019 | door: Witold Kepinski

NetApp EMEA promoveert Matt Watts en Johannes Wagmueller

NetApp, data en storage specialist op het gebied van de hybride cloud, benoemt Matt Watts tot Chief Technology Officer (CTO) EMEA, een nieuwe functie binnen NetApp. Verder is Johannes Wagmueller gepromoveerd tot Lead Solutions Engineering EMEA. Watts en Wagmueller rapporteren aan Alexander Wallner, Senior Vice-President en General Manager van NetApp in EMEA, en treden toe tot zijn ‘Executive Leadership Council’.

Als CTO zal Watts de belangrijkste persoon zijn die de wereldwijde technologische strategie van het bedrijf uitdraagt, waarbij hij zowel interne teams als partners en klanten adviseert over de wijze waarop zij nieuwe oplossingen, processen en bedrijfsmodellen kunnen integreren ten behoeve van de digitale transformatie. Hij wordt voornamelijk verantwoordelijk voor de samenwerking met nieuwe klanten en hun contentbehoeften, de ontwikkeling van interne en externe educatie, en de messaging en ondersteuning bij het opbouwen en demonstreren van de strategische visie van het bedrijf. Watts trad in 2004 in dienst bij NetApp en in de periode voorafgaand aan zijn promotie, was hij Global Director van Technology & Strategy. In deze rol ondersteunde hij teams aan beide zijden van de Atlantische Oceaan bij het omzetten van strategische messaging in meetbaar zakelijk succes.

Johannes Wagmueller stapt vanuit zijn interim-positie over naar de interne rol als leider van de Solutions Engineering-teams in EMEA. Wagmueller trad in 2002 in dienst bij NetApp en stond aan het hoofd van Solutions Engineering van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). Met zijn promotie breidt hij zijn internationale verantwoordelijkheid verder uit en zal hij een groot team van geïntegreerde technologie-experts aansturen. Het team ontwerpt en beheert de hybride-cloudoplossingen van NetApp voor een breed scala van geavanceerde toepassingen, zoals hybride-multicloudimplementaties, artificial intelligence en clouddatadiensten. Deze stap onderstreept de visie van NetApp om klanten te helpen bij het navigeren door een snel evoluerend technologisch landschap waarin digitale data centraal staat.

“In een tijd van snelle digitale transformatie is het van cruciaal belang om de hybride-cloudwereld te begrijpen en anderen te informeren over de waarde van ons portfolio. Ik ben blij dat ik opnieuw toetreed tot het EMEA-team en met hen en onze partners en klanten kan samenwerken om data-innovatie en implicaties voor grote en kleine ondernemingen te bespreken”, zegt Matt Watts.

“NetApp is uniek in de markt en biedt het enige echte, volledig fabric-connected hybride-cloudportfolio. Met het team bevinden wij ons in de perfecte positie om deze waarde aan onze klanten te bieden, gebruikmakend van een breed scala van oplossingen, een sterk partnernetwerk en diepgaande expertise op zowel technologisch als zakelijk vlak”, zegt Johannes Wagmueller.

Terug naar nieuws overzicht